Handó Tünde egészen biztosan nem alszik ma jól. Ha meglátod, miért, te is megérted!

Forrás: Népszava

Mióta Handó Tündét nevezték ki a bíróságok élére, azóta teljesen egyértelmű, hogy a Fidesz célja a bíróságoknak is a bekebelezése, úgy, ahogy ezt tették az ügyészséggel is. A bírói kar hagyományosan másképp épül fel, a bírói szabadság sérthetetlen, míg az ügyészi rendszerben utasítások vannak, szigorú alá-fölé rendeltségi viszonyban.

Azonban Handó kinevezése a jelzése annak, hogy próbálják a bírói függetlenséget csak látszatra megőrizni, és a színfalak mögött befolyásolni a döntéseket. Azonban a bírói kar azon része, akik komolyan veszik esküjüket, ellenáll. Nemrégen egy eddig még nem látott eset fordult elő, a joggal való visszaélésre hivatkozva beperelte Handó Tündét a Pesti Központi Kerületi Bíróság csoportvezető bírája, Vasvári Csaba. Emellett nem csak az OBH elnöke ellen indított keresetet, hanem a Fővárosi Ítélőtábla elnöke ellen is, amiért – Vasvári szerint – asszisztál Handó önkényeskedéséhez.

Vasvári valószínűleg nincs egyedül véleményével a bírói karon belül, jelzi ezt, hogy kollégái tapssal fogadták küldött állító gyűlésükön, mikor a programismertetőjére sor került. Rajta kívül senki más nem kapott ilyen hangos tetszés nyilvánítást – írja a Magyar Nemzet.

Sok van Handó rovásán, és a helyzet csak romlik. Tőle függ ki lehet bíró, milyen karriert futhat be a pályán. Handó már törvényi erejű rendelkezéseket hozhat és tőle függ, ki és mit nyilatkozhat a sajtónak. Ügyeket helyezhet át egyik bíróságról a másikra, és már bugyi viselési szabályzatot is alkotott, bírósági dolgozók részére.  A kinevezések során, a neki nem tetsző jelöltek esetén indok nélkül semmissé nyilvánítja a pályázatot, így akadályozva meg, hogy olyanok kerüljenek pozícióba, akik esetleg megakadályozhatják a döntéseit.

A tét nem kicsi, a napokban folyik annak a 15 embernek a megválasztása, akik az Országos Bírói Tanács tagjai lesznek, és meg tudják akadályozni Handó további ámokfutását.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!