„Hány kiló kenyér kerülne ki a pénzetekből?” – csúnyán kiosztotta a leggazdagabb magyarokat egy fiatal anyuka

MTI fotó: Földi László

Itt az idő újra elképedni, hisz a Forbes magazin kiadta a leggazdagabb magyarok legfrissebb listáját, mely 33 nevet tartalmaz.

Az első helyen még mindig az OTP feje, Csányi Sándor áll, neki kb. 294,3 milliárd forintot sikerült felhalmozni. Őt követi Demján Sándor 192 milliárddal és bronzérmesként Gattyán György 188,6 milliárd forinttal.

Ami egészen elképesztő a listában, az az, hogy Orbán kedvenc gázszerelője, Mészáros Lőrinc úgy áll a lista 8. helyén 105, 7 milliárdos becsült vagyonnal, hogy 2010 előtt összesen egy darab (!!!) családi vállalkozása volt mindössze. Valamit nagyon tudhat a csávó, hisz ebből a kis cégecskéből mára már komplett média- és mezőgazdasági birodalmat „épített” fel, de ne feledkezzünk meg a bankszektorban lévő érdekeltségeiről sem…Az a helyzet, hogy ezt olvashatom s le is írhatom akár ezerszer is, akkor sem fér a kis fejembe az, hogy a lópikulába (meg kellett erőltetnem magam, hogy ne fogalmazzak csúnyán) lehet valaki ennyire szerencsés. Lehet, hogy Orbán Viktor maga a szerencsecsillag, csak jól titkolja?

De hoppácska, vessünk egy pillantást arra, ki is csusszant be Lőrincünk mögé a 9. helyre? Hát üzlettársa, a tiszakécskei Szíjj László, aki építési vállalkozóként tengeti szerényen napjait a maga kb. 105, 3 milliárd forintocskájával. Na jó, érte hullajthatunk pár csepp könnyet, hisz Szíjj a hatodik helyről zuhant vissza a kilencedikre. Szegény, úgy tűnik nincs jó év a háta mögött…

De itt van még a kormány közeléből Rákosi Tamás, az IKO-csoport tulaja, aki a 12. helyet koptatja, de persze nem maradhat ki a szórásból Andy Vajna (16.hely) kormánybiztos, média-és kaszinópápa, valamint Garancsi István sem (19.hely), aki a Videoton FC tulajdonosa. Előbbinek 83,3 milliárd, utóbbinak 48, 7 milliárd a becsült vagyona.

Na. Most üljünk le és számoljunk. A 33 leggazdagabb magyar összes vagyona kb. 2638,7 MILLIÁRD FORINT!!!! Most gondoljunk bele abba, hogy ez 33 ember vagyona. Aztán abba, hány ember dolgozik minimálbérért vagy kevesebbért, hogy hányan éheznek vagy fagynak halálra az utcán vagy akár saját házukban az országban? Hány kifli jönne ki ebből a pénzből, hány szelet 200 Ft-os pizza, mennyi tüzelő vagy meleg ruha? Hány ember sorsa fordulhatna jobbra, hányan maradnéának életben, ha vagyonuk akár töredékét felajánlanák ezek az emberek jó célokra. Persze, vannak köztük olyanok, akik adakoznak, de sajnos többeknek a listáról úgy néz ki, hogy csakis az a célja, hogy tovább gyarapítsák a „kisemberek” számára (is) felfoghatatlan vagyonukat. Kérdem én, hova?

A legszomorúbb viszont az, ha megnézzük, hány ember került az utóbbi években a Forbes listájára Orbánék holdudvarából, akkor azt a következtetést kell levonnunk, hogy a jelenlegi magyar kormánynak eszébe sincs csökkenteni a szakadékot gazdagok s szegények ellen….Fizessen, aki rászorul. Ez a Fidesz politikája. Tessenek csak leülni, kedves honatyák, emberségből megbuktak. Bár ez nem számít újdonságnak. Sajnos.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!