Olyan adatok láttak napvilágot, hogy a népharag fogja elsodorni Szél Bernadettet

A Publicus októberi közvéleménykutatása szerint simán le lehet váltani a kormányt, ugyanis a felnőtt lakosság 62 százaléka szavazna egy baloldali listára, ha úgy látná, ezzel van esély a Fidesz legyőzésére.

Meglepő, hogy még ennél is többen, 66 százalék mondana igent egy demokratikus kormányváltó erőnek azért, hogy a Fidesznek ne legyen kétharmada.

Ha ezeket a választókat sikerülne megszólítani, és a kormányváltás reményét felvillantani előttük, akkor ezen számok alapján az már nem csak remény, hanem valós esély lenne.

Az pedig, hogy a Fidesz kétharmadát többen akarják megakadályozni, mint ahányan győzelemre segítenék a kormányváltó erőket, nem feltétlenül jelenti azt, hogy a baloldalnak mostantól azzal kell kampányolni, hogy „nem is akarunk győzni, de szavazzon ránk, hogy kétharmad ne legyen”. Sokkal inkább arról lehet szó, hogy a választók erre jelen pillanatban nagyobb esélyt látnak, mint arra, hogy 2018-ban a Fidesz elveszíti a választásokat.

A végeredmény szempontjából persze édesmindegy, hogy 62 százalék, vagy 66 százalék szavaz a baloldali listára, mindkét szám kormányváltást jelent. Csalódás pedig senkit sem érne, mert a Fidesznek akkor sem lenne kétharmada, ha ellenzékbe szorul.

Az LMP jó lenne ha észbe kapna és meghallaná a választói akaratot. Az emberek változást akarnak, együttműködést. Minden olyan politika amely azt szolgálja, hogy megossza a demokraták sokaságát az Orbán érdekeit szolgálja.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!