Hősugárzókat vittek a kórházba önkéntesek, a János Kórházban mégis két fok volt

Az MSZP tette közzé Facebook-oldalán: a budapesti Szent János Kórházba megérkezett a tél, hajnalban 2 fokot mértek a kórtermekben.

Nehéz így a gyógyulás, hiszen egyetlen orvosi szakkönyvben sem találtunk olyan utasítást, hogy a betegeket fagypont közeli hőmérsékleten kéne kezelni.

Ehhez képest idilli állapotnak nevezhetjük, ami a napokban a Jahn Ferenc Kórház sürgősségi osztályán történt, ahol a kritikus állapotban lévő betegeknek is 10-15 órát kell várniuk a vizsgálatra.

Ezekhez az esetekhez képest elenyésző, hogy milyen a kórházi koszt, és hogy hogyan bánnak a betegekkel egyes kórházi osztályokon.

A János Kórház fűtetlensége egyébként nem újkeletű, most felfedezett probléma: a szocialisták nem csupán előre figyelmeztettek a bajra, hanem hősugárzókat és radiátorokat is vittek a kórházba.

Ez persze kevés a gondok megoldásához, de nem is az ellenzéken kell az ilyesmit számonkérni. A kormány tudta, hogy jön a tél, azt is tudta, hogy a kórházak nincsenek felkészülve a hidegre. Az ilyen problémák megoldása nem az, hogy magasról teszünk rájuk. Elképesztő, hogy az egészségügy helyzetéért is felelős miniszter, Balog Zoltán még a helyén van.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!