Aggódhat Orbán, már készen áll a kritikus tömeg: formálódik a baloldali kétharmad

Az elmúlt két hétben a Fidesz támogatottsága egy százalékpontot növekedve 26 százalék. Az MSZP tábora változatlan, 10 százalék, míg a Jobbik tábora egy százalékpontot csökkenve 10 százalék.

A Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából, október 11 és 17 között, 1002 fő megkérdezésével készített reprezentatív közvéleménykutatásban vizsgálta a pártok támogatottságát és a szavazási hajlandóságokat.

A megkérdezettek több mint fele kormányváltást szeretne. A nem-kormánypárti szavazók majd’ kétharmada szavazna egy baloldali együttműködésre,

ha annak lenne esélye legyőzni a Fideszt, míg kétharmaduk, ha szavazatával meg tudná akadályozni a Fidesz kétharmadát: köztük az LMP szavazók több mint háromnegyede, és a Jobbik szavazók majd’ kétharmada.

A Fidesz szavazóinak száma a két hónapi csökkenés után most újra egy százalékpontot növekedett, és így 26 százalék. A párt szavazóinak aktivitása továbbra is magas.

Az MSZP támogatottsága két héttel ezelőtt mért csökkenés után most nem változott, és 10 százalék. A párt szavazóinak aktivitása továbbra is alacsony.

A Jobbik támogatottsága a elmúlt hónap növekedése után most egy százalékpontot csökkent, így 10 százalék. A Jobbik támogatóinak aktivitása némileg növekedett.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!