Vona dörzsölheti a markát: lehet, hogy Morvai a Fideszbe igyekszik

MTI Fotó: Mohai Balázs

Az antiszemita megjegyzéseiről elhíresült volt jobbikos államfőjelölt nyilvánvalóan terhére van pártjának, mert Vona Gábor szeretné jobbközepes színben mutatni a radikális, szélsőjobboldali szervezetet.

Most lehetséges, hogy megoldódik egy problémája, hiszen a jelenleg EP-képviselőként tevékenykedő Morvai Krisztina csontig benyalt odadörgölőzött a kormánypárthoz.

A Magyar Idők című fideszes propagandalapnak adott interjújában olyanokat mondott, hogy Kósa Lajos és Semjén Zsolt valószínűleg elkezdte pakolni a papírdobozt az íróasztalán, mert felsejlett előttük, hogy esetleg más tölti majd be a pozíciójukat.

Lássunk egy erősebb nyelvcsapást:

Jó érzés volt meghallani és megtudni, hogy Magyarország nem állt be a sorba, hanem egészen más politikát választott. Határaink és Európa határai megvédését, a tömeges bevándorlás teljes és következetes elutasítását.

Aztán:

Az európai migrációs politika annyira abszurd, életszerűtlen és embertelen, hogy csakis valamilyen gonosz, ördögi terv állhat mögötte.

És a csúcs:

Mostantól viszont ki kell tartani azon kőkemény álláspont mellett, amelyet a kormány (örömömre) választott: semmilyen európai vagy nemzetközi törekvésében nem szabad támogatni Ukrajnát mindaddig, amíg vissza nem vonja a gyalázatos oktatási törvényi rendelkezést, amellyel gyakorlatilag ellehetetlenítette az anyanyelvi oktatást és ezáltal a fiatalok magyarnak megmaradását.

Szóval szajkózza a kormánypropagandát (örömére).

Joggal vetődik fel két kérdés:

  1. Lehet, hogy a Jobbik nem ellenzéki?
  2. Ha mégis, akkor lehet, hogy Morvai Krisztina már nem jobbikos, hanem fideszes akar lenni?

Mondjuk, nem ez lenne az első eset, hogy Morvai kacérkodik a kormányzással, hiszen annak idején, még a Medgyessy Péter veszette szocialista kormány szakértője volt, majd a Fidesz felé sodródott, végül azt hitte mindenki, hogy megállapodott a Jobbiknál, ahol EP-képviselő és köztársasági elnök-jelölt volt.

Most pedig úgy tűnik, jöhet újra a Fidesz, pedig nagyon érdekes lett volna, hogy Vona Gábor hogyan birkózik meg a Morvai-problémával.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!