Elképesztő minimálbér-emelés a szomszédban – de nekünk legalább itt van Soros György!

Forrás: nol.hu

2017.10.27. 7:55

Rohad az egészségügy, és vicc kategória a fizetésünk (persze nem azoknak a szerencsésebbeknek szól ez, akik 300 ezer forintot visznek haza) de legalább mindennap megkapjuk a napi Soros György adagunkat a kormánytól. Hurrá.

Közben Szlovákia 480 euróra (nagyjából 150 ezer forintra) emelte a minimálbért – igen, Szlovákia. Sőt, tovább is mennek, ugyanis ez a 480 euró Robert Fico miniszterelnök szerint 2019-re várhatóan 500-ra fog növekedni.

„A minimális órabér 2,75 euróra (900 forint) nő. A kormány azt követően hozta meg a rendeletet, hogy a munkavállalók és munkaadók képviseletei nem tudtak megállapodni. A miniszterelnök egyúttal a minimálbér további növelését is kilátásba helyezte. Elmondta: az országban a munkanélküliség az eddigi legalacsonyabb szinten van, és a minimálbér emelése nyomást gyakorol majd az ágazati bérek emelkedésére is.” – írta az Index.

Mi a helyzet velünk?

A Magyar minimálbér ettől elmarad, ez ma 410 euró, azaz körülbelül 120 ezer forint bruttó, amivel az európai minimálbér-rangsorban Magyarország a 22-ből a 17. helyen végzett. (A listán azért szerepel csak 22 tagállam, mert 6 uniós országban nincs kötelező minimálbér, ezekben ágazati bérmegállapodások vannak.)

Köszönjük, mi inkább maradunk a posványban. Egyébként is:

Mi a francnak annyi pénz? Hogy elköltsem?! Na még mit nem!

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!