Vajnáékat helyretették, amiért az étellel játszottak + Videó

2017.10.25. 16:10

Az MSZP bírálja, hogy míg 2015-ben még a gyermekétkeztetésre fordította volna a kormány az Andy Vajna kaszinós vállalkozásától befolyó adót, most elengedték a filmügyi kormánybiztosnak 1,7 milliárd forint megfizetését.

Bangóné Borbély Ildikó, a párt országgyűlési képviselője szerdán Budapesten, az Andy Vajna egyik érdekeltségéhez tartozó belvárosi kaszinó előtt tartott sajtótájékoztatón Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter döntését kifogásolta, aki szerinte adómentességet adott Andy Vajna cégének.

Azt mondta, néhány éve megtisztították a terepet és Andy Vajna egyeduralkodóvá vált a kaszinóbizniszben.

Nem elég, hogy így több tízmilliárd forintot rak el a kormánybiztos, de most a nemzetgazdasági miniszter döntésével 1,7 milliárd forint adó megfizetése alól is mentesült – mondta.

Bangóné Borbély Ildikó felidézte, egy 2015-ös írásbeli kérdésére Varga Mihály azt közölte, ha sikeres lesz Andy Vajna kaszinós vállalkozása, akkor az abból befolyó adót a gyermekétkeztetésre fordítják. 2017-ben ezt az 1,7 milliárd forintot azonban nem a gyerekekre költi a kormány, hanem mentességet ad a megfizetése alól Andy Vajnának – tette hozzá.

A szocialista politikus kifogásolta Andy Vajna feleségének az egyik közösségi portálon közzétett, a fánkozóját reklámozó fotóját, amelyen a képviselő szerint Vajna Tímea „az étellel játszott”. Étellel magyar ember nem játszik, nagyon rossz üzenete van – tette hozzá, majd úgy fogalmazott:

„addig amíg az adófizetők pénzét ellopják, még arra is van mersze ennek a nőnek, hogy az étellel játsszon”.

Bangóné Borbély Ildikó szerint „túl sokat lopott már” Andy Vajna, ezért „legyen szíves” cipősdobozokba tett ajándékokkal abból visszaadni a rászoruló családoknak.

A képviselő egy cipősdobozba két játékmackót tett, majd bevitte a kaszinó épületébe, hogy átadja Andy Vajnának, felhívva a figyelmét arra, hogy van társadalmi kötelezettsége a nagyon gazdag embereknek.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!