Stohl András olyan nyílt levelet kapott, amitől lelankad a kukaca!

forrás: youtube

Kedves András!

Döbbenettel s egyben haraggal hallgattam szavaid a tegnapi rádióinterjúban, melyet a  Class FM-nek adtál a Marton-ügyben.

Kérdem én, hát nem volt elég? Nem jutott az eszedbe, hogy most tényleg jobb lenne, ha csendben maradsz? Jó neked, ha még tovább kavarod a hullámokat magad körül? Még tovább gerjeszted a feszültséget egy amúgy is kényes ügyben? Nem érted, hogy miért háborodtak fel az emberek a szádon kiejtett mondatodon? Elmagyarázom…

Arról beszélsz, hogy az égvilágon semmi gond nincs azzal, hogy Marton László szexuálisan zaklatta Lillát és a többi a fiatal színésznőt, mert ő egy „közkedvelt” rendező, akit „mindenki szeret” és egy igazi „úriember”. Ehhez az egészhez két ember kell, és ha nem ült volna be a kocsiba, nem történt volna semmi. Hogy ennyi erővel bárkit feljelenthetnek aki bókol, hogy az tök természetes, hogy szerte a világon „főnökök dugják halálra” az alkalmazottaikat, ahogy a színházi életben, úgy a Tescóban is. Hogy téged is feljelenthettek volna már sokan. Hisz többek közt a műsor műsorvezetőjének, Pataki Zitának is fogtad már meg a fenekét, és ezzel nincs semmi baj (hisz Pataki ezt nem is tartja zaklatásnak).

De András, van baj. Óriási. Az a baj , hogy egy közszereplő, egy népszerű színész – aki emberek százezreit tudja megszólítani – ezt az elítélendő, undorító magatartást bátorítja. Mert te bizony ezzel a nyilatkozatoddal ezt tetted. Hát nem érted, hogy ez az ügy nem arról szól, hogy ki kinek bókol és ki mit enged. Ez a hatalom mocskos visszaéléséről szól, hogy magatehetetlen, karrierre vágyó embereket (férfit-nőt egyaránt érhet hasonló támadás) szorítanak sarokba. Az erőszaknak nincs neme, minden EMBERREL ugyanúgy megtörténhet a baj.

Te most tök komolyan udvarlásól beszélsz? Ember… Az mióta udvarlás, ha valakinek a beleegyezése nélkül egy farkat dugnak a képébe, hogy puszilgassa? Neked ez jelenti az udvarlást? Mert akkor Isten metsen tőled mindenkit….Úriember cseszd meg? Már hogy a francba lehet úriembernek nevezni azt, aki a péniszét lóbálja fiatal pályakezdők arcába? Aki valaha szerepért szexet kér, vagy akár egy munkahelyi pozícióért, aki csapatépítés címszó alatt kefél meg bárkit is…ha már általánosítasz. Az, hogy valami gyakori jelenség, nem azt jelenti, hogy helyes is. A családon belüli erőszak, a gyerekbántalmazás, a csalás, lopás rendjén van, mert nagy számban fordulnak elő ilyen esetek a világon? NEM, nincs rendjén.

Minek ült be a kocsiba? Miért ne ülhetne be valaki a főnöke autójába? Nem veszed észre, hogy ezzel a férfiakat általánosítod? Hogy ezek szerint minden férfi romlott erőszaktevő állat, aki nem tud parancsolni az ösztöneinek, ha a közelébe kerül egy nő? Ezt kikérem az összes férfi nevében! Szerinted minden nő kefélni akar, aki beül a főnöke/haverja/taxisofőr mellé, vagy esetleg elmegy vendégségbe egy férfihoz? Miket gondolsz te az emberekről? Egy biztos, ezzel az egésszel most nagyon mellélőttél. Ezekre a szavakra nincs mentség, hiába próbálod most magadat kimosdatni, ahogy azt a Blikkben tetted.

Végezetül itt egy jó tanács: legközelebb előbb gondolkozz, aztán beszélj! Köszi!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!