A KDNP politikusa véletlenül bejelentette, hogy mától diktatúra van

Hollik István a Parlamentben // Kép: MTI

2017.10.25. 17:10 VÉLEMÉNY

Ma végleg elgurult a gyógyszer. A KDNP-s (tehát Fdieszes) Hollik István úr ma olyat talált nyilatkozni, amire a valaha volt hitleri Németország propagandistái is elégedetten lapogatnák meg e derék fiatalember vállát, s közben persze vigyázzállásban titokban össze-össze érintenék horogkeresztes karszalagjukat. „Csak aztán semmi buzulás!”

Na, megpróbálok az objektivitás talaján állva maradni és megkapaszkodni a falból kimérten kilógó komolyságfa indáiba, és inkább elmondom, mi történt.

Szóval Hollikúr nem hibás. Nem hibásabb azoknál, akik megszavazták ezt a förmedvényt ma a Parlamentben. Mondhatnám frappánsan a hibás helyett, hogy bűnös, de szándékosan nem használom rá ezt a szót. Én ugyanis nem kiáltok bűnöst mivel az nem az én dolgom. Az a bírók dolga. Meg Istené. De hát egy KDNP-s képviselőtől nem várhatjuk el, hogy nagyjából képben legyen az egyházi tanokkal.

A T. Ház gazdasági bizottságának Fidesz-KDNP-s képviselői ma megszavazták azt a határozati javaslatot, ami szerint Czeglédy Csaba mostantól felelős több ezer diák megkárosításáért. Magyarul: a Fidesz nem várta meg az eljárás végét, de még csak azt sem, hogy Czeglédyt bármivel is megvádolják hivatalosan, inkább kikiáltották bűnösnek.

(…) Czeglédy diákszövetkezetének alkalmazásában álló diákokat egyébként nem rég azzal hergelte a a kormánymédia, hogy az ő pénzükkel lépett le, és ezért kellett ellene nyomozást indítani, azonban a fizetések elmaradásának egy drámaibb oka volt: A nyomozás következtében a vállalkozás összes számláját zárolták, így azt is, amiről a diákok munkabérét el kellett volna utalni. A kormánypárti médiában elterjedt hírek tehát hamisak, a munkabérre a fedezet ugyanis Czeglédyék szerint rendelkezésre állt, az a hatósági eljárás miatt nem lett kifizetve. 

És ez itt a baj. Szerencsére még vannak bíróságok Magyarországon és jelen pillanatban az ő dolguk kimondani valakiről, hogy bűnös-e vagy sem. Hogy miért? Mert így működik a társadalmunk, kedves Hollik úr! Kijelölünk a közösségünkből embereket bizonyos feladatok elvégzésére, ezért kell sokat tanulnia az orvosnak, meg a bírónak, meg a tanárnak, kohásznak, festőnek, stb. És ezért nem dolga a fideszeseknek szerencsére, hogy megmondják ki bűnös. Ne érezze kötelességének, tényleg nem az.

Többek között ezért nem végez bypass műtétet a Piri néni, aki bár remek kosárfonó, mégsem bízná rá senki a gyereke életét a műtőasztalon. A bíró azért tanult sokat, hogy körültekintően hozza meg az ítéletét, nehogy figyelmét elkerülve egy ártatlan ember sorsa felett törjön pálcát.

Tiszta sor: a bíró ítél. Csak ő és senki más. Ezzel pedig elkerülhető, hogy mindenféle túlbuzgó, alkalmatlan, rosszindulatú akárkik – akik épp politikust játszanak – bűnöst kiáltsanak másokra. Valamilyen hátsó szándékkal, velejéig rohadt aljas indokból. Pont mint Rákosiék tették az ötvenes években a kocsma- és malomtulajdonosokra. Mert szerintük ők tették tönkre a magyar vidéket, és a magyar parasztot. (Közben csak kellett az ellenségkép, meg igen, a vagyonuk se jött rosszul) Ami a parasztnak a malom, az a diáknak a diákszövetkezet? A diktatúra narratívája ezt sugallja ma is, és közben cinikusan úgy tesz, mintha érdekelné más is saját magán kívül. De ennek már nem dől be senki.

Czeglédy Csaba a rácsok mögül üzent – A Fidesz megpróbálja elhallgattatni az érte kiállókat

 

A boszorkányüldözés folytatódik

Hollik István szerint akkor is kimondhatják Czeglédy felelősségét, ha Czeglédyt semmivel se vádolták meg. Hollik úr, van itt egy ilyen mondat, mely minden törvény alfája és ómegája, és ami miatt szerencsére Önt sem ítélik el még akkor sem, ha Piri néni telekiabálja a falut azzal, hogy maga éjjelente rájár az ólban a riadt szárnyasaira, ki tudja mit művelni velük.

„SENKI NEM TEKINTHETŐ BŰNÖSNEK MINDADDIG, AMÍG BÜNTETŐJOGI FELELŐSSÉGÉT A BÍRÓSÁG JOGERŐS HATÁROZATA NEM ÁLLAPÍTOTTA MEG.”

A HírTV így tudósít: „A kormánypárti képviselők által megszavazott határozat szerint a kormánynak kell kártalanítania a diákokat, de ha később a bíróság megállapítaná az MSZP vagy a DK felelősségét, akkor később az ő állami támogatásukból le kéne vonni az összeget. Hollik István a szavazás után azt mondta: szerinte akkor is kimondhatják Czeglédy felelősségét, ha Czeglédyt semmivel se vádolták meg.”

A kirakatpernek pedig még közel sincs vége.

A parlamenti határozat nem helyettesíti a bíróság döntését, nem törvény, pusztán arra jó, hogy belerúgjanak vele Czeglédybe. És ezt teszik folyamatosan, mivel a szoci ügyvéd nem egy esetben lépett rá a Fidesz tyúkszemére (Prostik, kokain, milliárdos sikkasztás: ezeket a fideszes ügyeket tárta fel Czeglédy Csaba c. cikkünkben bővebben foglalkozunk is ezekkel az esetekkel.)

A cím diktatúrát kiált. Miért ne lenne az? Ezek után? Szerencsére a megszavazott parlamenti határozatnak egyelőre nem következménye a bűnös nyilvános akasztása. Egyelőre.

Nagyon sajnálom, hogy pont Hollik úrnak adatott meg a visszautasíthatatlan lehetőség arra, hogy mocskolódjon, pedig egy jó képességű, szimpatikus fiatalembernek tartom, ezért bízom abban, hogy visszahull még ezekre a derék urakra ez a sok szar – ha most nem is, de legkésőbb a legfelsőbb ítélethozó előtt biztosan.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!