Kiszivárgott információk: civil közös miniszterelnök-jelöltet állíthat a baloldal – megmutatjuk, kiről van szó

Több új információ jelent meg a sajtóban a baloldal lehetséges miniszterelnök-jelöltjéről. Összeszedtük azokat a tudnivalókat, amelyekről többek között az MNO és a B1 blog is beszámolt.

  • Biztosra vehető az MSZP–DK közös lista, amelyről már elvi megállapodás is született – írja a B1 blog, amely szerint a közös miniszterelnök-jelölt vagy legalábbis listavezető Balázs Péter, a Bajnai-kormány külügyminisztere lehet. 
  • A lehetséges jelölt közgazdász végzettségű, de külkereskedelmi vonalon dolgozott, volt többek között koppenhágai és berlini nagykövet is. 2002 és 2003 között a Külügyminisztérium integrációs államtitkára, majd Magyarország Európai Unióhoz kiküldött állandó képviselője volt 2004-ig. Magyarország EU-s csatlakozása után rövid ideig az Európai Bizottság regionális politikával foglalkozó biztosa. 2009–2010-ben külügyminiszter a Bajnai-kormányban.
  • A B1 blog szerint az Együtt és a Párbeszéd állítólag hajlik az együttműködésre az egyéni választókerületekben, Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, Zugló polgármestere csak akkor merülhetne fel érdemben, ha az Együtt–Párbeszéd csatlakozna a közös listához is.

A fentebb leírtakat a sajtóban megjelent információk alapján tettük közzé, azok valóságtartalmát saját forrásból nem tudjuk alátámasztani.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!