Kész a diktatúra. A Fidesz bevallotta, hogy minden média az övé

Két hatóság létezik, ami arra hivatott, hogy egy-egy piaci szereplő ne kerülhessen túlsúlyba, nem tudjon olyan méretűvé nőni, hogy az erőfölényével visszaélve, a fogyasztók érdekeit tudja sérteni. A gazdasági életben a Gazdasági Verseny Hivatal, a média területén pedig a Médiatanács az, ami azon őrködik, hogy megmaradjon a verseny, a fogyasztók -azaz mi – minél jobb szolgáltatást kapjunk ez által.

Azonban nem lehet nem észre venni, hogy valamiféle homokszem került a gépezetbe, de lehet, hogy ez inkább már egy jól megtermett szikladarab, mint homokszem. Médiatanács feladata, hogy a médiapiacon részt vevő vállalkozások egyesülése esetén egy piaci szereplő se kerülhessen olyan erőfölénybe, ami esetlegesen a tartalomkínálat szűkülését eredményezhetné.

Régebben így is tett, az  RTL és a Centrál Média fúzióját, vagy még korábban a Ringier és az Axel Springer egyesülését például megakadályozta a hatóság. Most azonban, Mészáros Lőrinc és Andy Vajna cégei a legkisebb ellenállásba sem ütköznek, miközben a TELJES média piacot letarolják. A döntéshozatalkor úgynevezett indoklás nélküli, egyszerűsített határozatok születtek – írja az index.hu. Ilyen egyszerűsített határozatokat olyan esetekben hoznak meg, amikor nincs ellenérdekelt fél mondjuk egy fúziós ügyben.

Ezzel tulajdonképpen elismerték, hogy ma már, nincs ellenérdekelt fél a média piacon, már minden az övék.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!