Meglepődik ha megtudja, kik kongatják a vészharangot a Fideszben

Bár a kormánypártok magabiztossága kívülről megkérdőjelezhetetlennek tűnik, néha azonban egy-egy elszólásból lehet arra következtetni, hogyan is gondolkodnak a Fidesz stratégái a háttérben. Lehet szeretni a Fideszt, lehet utálni, azonban nem lehet elvitatni tőlük azt, hogy hatalomtechnikában kiválóak. Folyamatosan kutatnak, mérik a legkisebb rezdüléseit is a társadalomnak, és ezekre a kutatásokra alapozva hozzák meg döntéseiket.

Tudják mit csinálnak. Valószínűleg Gulyás Gergely – a Fidesz új frakcióvezetője – is tudja mit beszél, amikor azt mondja egy fórumon, hogy az már siker a Fidesznek a jövő évi választáson, ha 100 parlamenti helyet szerezne, mert annyival már lehet miniszterelnököt választani. Hoppá! Azért ez elég  vékony többség, ha csak egy fővel több mint az ellenzék! Hova tűnt az örök cél, a kétharmad megszerzése? Hol vannak a négyötödöt is lehetségesnek tartó jóslatok? Gulyás Gergely tudja mit beszél. A Fidesz frakcióvezetőjeként ő látja a belső kutatásokat, amire alapozza a véleményét.

Ezzel nagyjából összecseng a ZRI Závecz Research kutatása, ami szerint a Fidesz tábor szavazói hajlandósága a a négy évvel ezelőtti 66%-ról 52%-ra esett vissza. Bizony, a biztos szavazók így büntetik pártjukat, ha nem tetszik nekik az irány. Emlékeznek? Így lett 2/3-a a Fidesznek, a szoci szavazók otthon maradtak. A másik veszély a Fideszre, hogy az ellenzéki szavazók okosabbak mint a pártjaik. Nagy valószínűséggel egy irányba fognak szavazni a pártok acsarkodásaitól függetlenül, a számukra legszimpatikusabb, legerősebbnek gondolt jelöltre. Így a Fidesz az egyéni körzetek jó részét elbukhatja, és valóban siker lehet, ha össze tud gereblyézni száz helyet.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!