Rétvári Bence hátraosont a Parlamentben, és egy kérdést tett fel Balog Zoltánnak – a miniszter válasza hajmeresztő

Fotó: Béli Balázs/Barikád

Azt már megszoktuk, hogy bizonyos kérdések vitájakor a Fidesz padsorai szinte teljesen üresek. Beküldenek egy-egy államtitkárt, hogy képviselje a kormányt, kezébe nyomják a Habony által megírt konzerv szövegeket, amiknek fő jellemzője, hogy semmi köze a kérdéshez, előterjesztéshez, de van benne legalább három aktuális Sorosozás.

Azonban tegnap Rétvári Bence Harry Pottert is megszégyenítő trükköt vetett be, ezzel újabb dimenziókat nyitva a parlamenti vita műfajában. Miután államtitkárként, a parlament első sorának bársonyszékéből válaszolt a kérdésekre, gyorsan gúnyát váltott, hátra osont a negyedik sorba a fapados képviselői helyre, és onnan kezdte meg “Soros Brüsszelből támad – Magyarország helyben segít” napirenden kívüli felszólalását. Ha valaki csattanós választ várt volna, csalódnia kellett, mert Balog miniszter csupán újra felmondta a kormánypropaganda bevándorlásról és menekültekről ide vágó sorait, mely szerint igen kiváló a kormányunk, és nem is igaz, hogy senkinek sem segítünk.

Azonban van egy javaslatom, hogyan lehetne tovább finomítani a dolgot. Sokkal szebb lett volna az előadás, ha Rétvári nem fárasztja a főnökét a válasszal, hanem egyszerűen visszapattan a bársonyszékbe, és válaszol magának.

A lényegen semmit sem változtatott volna.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!