Soha nem látott mélységekben a TV2: Majka undorító mondatát simán leadták a Sztárban sztár műsorában

2017.10.16. 11:15

Majka alias Majoros Péter, a „reppeléssel” is foglalkozó valóságshow-győztes és főállású celeb az Andy Vajna TV2-jénél futó Sztárban sztár című vidám, zenés-táncos műsorban nyomott le egy fasza kis szaloncigányozást élő egyenesben.

Horváth Tamás Arash produkcióját Majka zsűritag úr az alábbi mondattal véleményezte:

„Hát nehéz, volt egy pici olaszliszkai akcentus, kicsit ilyen perzsába’, úgy még nehezebb volt értelmezni, de azért nehéz, mert egy nem létező előadóról beszélünk (…)”.

Lehet, hogy viccesnek szánta, és velünk van a baj. De az biztos, hogy Olaszliszkáról mindenkinek a mélyszegénységben élő cigányság, és a túlfeszített, lincselésbe forduló kilátástalan nyomorult agresszió jut az eszébe. A szegénység és az emberölés meg nem vicces.

Kilátástalan sorsokon meg pláne nem érdemes viccelődni pont a fideszes kormánybiztos által leuralt TV2-nél. Az elejtett mondatért pedig egy normális országban felelnie kellene a csatornának a Médiahatóság előtt.

Majkának valami bekattanása ez a cigányozás. Gyakran feljön a téma, nem is kellett sokat keresni, 2014-ben az Origonak például még így nyilatkozott a cigányozó népekről, melynek utolsó sorát csak kiemelnénk, hiszen valamelyest vonatkozik a művészúrra is, igaz ő nem leírta, hanem kimondta:

„Amikor valaki alpári és rasszista módon igazságtalan és hazug, azon szoktam a legjobban felhúzni magam. Megkaptam már, hogy „egy nyolc általánost végzett, retkes ózdi cigány” vagyok, holott középiskolát végeztem, és nem vagyok cigány – de ha az lennék, azt sem tudom, miért lenne elítélendő. Van olyan cigány barátom, akinek a barátságát száz más származásúért sem cserélném el. Nem is tudom, honnan veszik az ilyeneket a kommentelők, de ez a megfogalmazás sok mindent elárul arról, aki írta, ilyen emberek véleményére meg nem szabad adni.”

Aztán még elpoénkodtak azon, hogy Horváth Tamás legalább annyira „olasz”, amennyire Majka az („észak-olasz, hegyi-olasz”, ahogy a műsorvezető fogalmazott). Liptai Claudia sem akart kimaradni a poéngyárból: „Olyan volt a színpadkép, mintha LL Junior Hurghadán haknizna”, mondta. És Papp Szabi sem: „Köszönjük, hogy bevezettél minket a gyros 6000 éves történelmébe”.

„Egy kicsit elmentünk ebbe a nemzetiségi vonalba”, földelte végül gyöngéden a kérdést Stohl András.

A hvg alapján

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!