Mindenkinek alapvető emberi joga az otthona: Összehozta az ellenzéki pártokat a lakhatás

A Város Mindenkié idén 7. alkalommal szervezi meg a Lakásmenetet. A rendezvény célja, hogy a felhívja a figyelmet a magyarországi lakhatási válságra és rámutasson a kormány és az önkormányzatok felelősségére, a lehetséges megoldásokra és a hosszútávon működő lakáspolitikai program szükségességére.

A Lakásmenethez kapcsolódóan október 11-én került sor A Város Mindenkié „Lakhatási 6×6” című eseményére, amelyen 6 politikus mondta el pártja álláspontját az AVM 6 kiemelkedően fontos követeléséről. Válaszaik alapján a DK, az Együtt, az LMP, az MSZP, a Momentum és a Párbeszéd egyaránt egyetért az AVM követeléseivel.

Így többek között a lakhatáshoz való jog alkotmányba foglalásával, a támogatott bérlakás-szektor újraszabályozásával és jelentős bővítésével, az országos lakásfenntartási és adósságcsökkentési támogatás bevezetésével.

Kiharcolnák a magánbérleti szektor biztonságosabbá és megfizethetőbbé tételét, a gyermekes családok lakhatáshoz való jogának az intézményesítését, valamint a hajléktalanság és az „önkényes lakásfoglalás” kriminalizációjáról szóló jogszabályok azonnali hatályon kívül helyezését.

A „Lakásmenet” szombaton 14 órakor indul Budapesten a Deák Ferenc térről.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!