Óriási slamasztikába került az Orbán Viktorral jó kapcsolatot ápoló üzletember

Orbán Viktor gratulál Zaid Naffának Kollányi Péter / MTI

2017.10.13. 10:45

Ghaith Pharaon, aki maga is szerepelt az FBI körözési listáján – ezt akármennyire is cáfolja a Fidesz – egy szintén körözés alatt álló szaúdi milliárdoson keresztül tartotta a kapcsolatot magyar kormányzati tisztségviselőkkel. Ez a milliárdos nem más, mint Zaid Naffa, aki előszeretettel reggelizik Orbán Viktor vejével, Tiborcz Istvánnal, valamint Pharaon jordániai ügyvédjével is az egyik menő budapesti szállodában (a kép itt elérhető).

Most kederült: Naffa intézte Pharaon magyarországi beutazását, és az Orbánnal közös találkozójukat is neki köszönheti. Mindketten kérvényezték a magyar állampolgárságot is – valószínűleg elkerülte figyelmüket Orbán és papagájkommandójának két éve beakadt lemeze, miszerint közel-keleti bűnöző migránsok ide ne jöjjenek. Naffa ekkor bukott meg.

A Pharaon-ügy

A sajtóban sokáig lehetett olvasni arról, hogy Orbán és Pharaon közel is kerültek egymáshoz, persze nem kell rosszra gondolni, csak üzletileg. Vagyis hát az is rossz. Na mindegy is.

Teljes nevén Dr. Ghaith Rashad Pharaon a festői Hőgyészen vett magának egy kastélyt potom másfél milliárdért. Ez volt az ügy egyik első szelete, azt követte még sok másik. Mint ismeretes a milliárdos Orbán szomszédjában is vett egy ingatlant – ebből lett aztán az országos botrány. A botrányt pedig a milliárdos üzletember rejtélyes halála követte.

Kiderült: egy rendőrautóban halt meg Pharaon

Ahogy megírtuk korábban: Pharaon egy hihetetlenül bonyolult céghálót tartott fenn, ezer és ezer szállal kapcsolódott a nemzetközi pénzpiachoz, befolyásos családokhoz, olajiparhoz, sőt terrorszervezetekhez is. Magyarországon ez utóbbi nem volt, volt azonban rengeteg kormányzati kapcsolata, üzletfele, üzlettársa.

A Magyar Narancs írja: a Pharaonhoz köthető cégcsoportok egymással és a miniszterelnöki vejhez, Tiborcz Istvánhoz köthető cégekkel is üzletelnek, miközben kapcsolatban állnak a kormánnyal, és közpénzhez is jutnak a Magyar Nemzeti Kereskedőházak (MNKH) révén. Az egyik Pharaon-cégnek közös élelmiszer-kereskedelmi vállalkozása is van az MNKH-val. Az sem tűnik lényegtelen körülménynek, hogy a cégháló különböző tagjai személyesen is tartják a kapcsolatot Orbán Viktorral, Tiborcz Istvánnal és Orbán Ráhellel (…). A családi kapcsolatok között említendő az a 444 által feltárt tény, hogy a magyar kormány által finanszírozott, izmiri kereskedőház vezetője Lévai Anikó unokatestvére, míg a szaúdi kereskedőház üzemeltetésében Tiborcz egyik rokonának cége vesz részt.

A honosítási kérelem az üzletember halálával amúgy is tárgytalanná vált volna, de még nem sokkal az előtt utasították el Pharaon állampolgársági kérelmét, mivel nem töltött nyolc évet Magyarországon.

A Naffa-ügy

Naffa és Pharaon állampolgársági kérelmének átvilágítása mellett további személyek vizsgálata is megtörtént. Kiderült, hogy összesen 9  külföldi személy kérelmét adták be a jordániai tiszteletbeli konzulátusként is működő címről. A Terrorelhárítási Központ (TEK) emberei mind a kilenc kérelmet átvilágították, ekkor kiderült:

Az Orbán Viktorral jó kapcsolatot ápoló Zaid Naffa nevű üzletember nemzetbiztonsági kockázatot jelent.

Az ügy további érdekessége, hogy Zaid Naffa családilag mennyire elkötelezett hazánk iránt; míg ő Jordánia tiszteletbeli konzulja, addig testvére Oszama Naffa Magyarország Egyesült Arab Emírségek-beli nagykövete, valamint a fideszes keleti nyitás jegyében életre hívott, azóta főleg gyanús pénzmozgásaival ismertté vált Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt.-nél az arab világ igazgatója.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!