Itt van Orbán őszödi beszéde – ha ezt elolvasod, elindulsz a TV-székház elé

MTI Fotó: Mohai Balázs

Megtaláltuk Orbán „Öszödi” beszédét. „Ha őszinte vagyok hozzátok, akkor azt tudom mondani, hogy tele vagyunk korrupciós ügyekkel. Egészen pontosan tudom, hogy mindaz, amit csinálunk, az a nép tökéletes átverése.”

Hogy egy sor ügyben fogalmam sincsen, hogy melyikben mit hazudtam, még a tegnapit sem tudom. Tudom az első kettőt. És egyszerre kell megpróbálni előre vinni ezeket az ügyeket, fenntartani közöttünk az együttműködést, a jóhiszeműséget, biztosítani Semjén, az általunk pénzelt kamupártok és az oligarcháink támogatását, lefizetni vagy megfenyegetni  a legbefolyásosabb lapok vezetőit, és vezető publicistáit, hogy éppen mit kell hazudniuk rólunk. Bevonni őket ebbe a folyamatba. Megtanulni nem fölszisszenni minden pillanatban, és menni előre.

Dehogy tudom kiszámolni minden rémtettünk következményét. Nem tudjuk. Nincsen ennyi kapacitásunk. Az az igazság, hogy csak reggel 7 órától éjjelig dolgozik az egész csapat és hiába, egy pont után nem lehet több Sorost találni. Nem tudjuk 12-15 embernél többen körül ülni azt az asztalt, amelynél megtervezzük, hogy hogyan baszunk ki az emberekkel, minisztériumi emberekkel, meg szakértőkkel, újságírókkal, szegényekkel, gyerekekkel, nővérekkel, tanárokkal, rendőrökkel, nyugdíjasokkal, férfiakkal és nőkkel. Nem tudjuk. Ennyi tehetségünk van gyerekek.

Amit el lehetett lopni az elmúlt hét évben, azt elloptuk. Amit 2002-ben az azt megelőző hónapokban titokban meg lehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, amik bizonyítani tudják, hogy mit műveltünk Kaja Ibrahimmal meg Josip Tot-al , azt megtettük. A mostani hazugságainkról meg úgy őriztük a titkot, hogy miközben tudtuk és ti is tudtátok, hogyha el fog jönni, hogy Simicska legeciz és ellenem fordul, utána nagyon neki kell állni, hogy soha ilyen problémánk többet ne legyen. Megtettük. Úgy őriztük a behazudott rezsicsökkentést is tavaly nyár óta, és mögötte mondjuk a nyilvánvaló szakmai hazugságokat, mint soha ebben a kurva életben. Természetesen mindaz, amivel megtévesztjük a népet hagy maga után kívánnivalót. Igen. Igazatok van. Pontosan tudjuk mi azt, hogy rengeteg normális demokratával nézünk szembe. Mikor azt mondjátok nekem, hogy vigyázzunk oda, mert hát az Alkotmánybíróság vissza küldhet dolgokat, tudjuk mi ezt. Nem baj, hogy mondjátok, de higgyétek el, tudjuk. Már kezeltem. Az egész rohadt bíróság fideszesekből áll. Nem elég?

Egy nagyon szűk csapat dolgozik Németh Szili mögött – mert hogy nem engedhetjük be az értelmes embereket a pártba ebben a fázisban még – öt-hat-hét bólogató papagáj elég. Reggeltől éjszakáig. A szó legszorosabb értelmében. Hogy nehogy baj legyen. Őrületbe kergetjük egymást bizonyos pontokon, hogy összelopjuk a szükséges mennyiségű pénzt. És én magam, amit korábban egy évig  nem tapasztaltatok tőlem, az elmúlt egy hónapban talán háromszor kezdtem el üvöltözni, kiabálni, szétverni a mosdót és már Anikó és a gyerekek is elmenekültek nem bírva mindennek a feszültségét.. Mondtam nekik, hogy húzzatok már a picsába!

Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó HÉT évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Fidesz és a KDNP közös kormányzása valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit hét évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végére. Semmit. Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk nyolc év alatt, akkor mit mondunk? Természetesen a dolog az nem szépen, nyugodtan, aprólékosan fölépített. Nem. Nem. Őrült lóhalálában készül, mert egy darabig nem csinálhattuk, nehogy kiderüljön, most meg már olyan rohadtul kell csinálnunk, hogy majdnem belegebedünk. Aztán lassan fölbukunk. Mert nem bírjuk jobban a tempót. Ez a helyzet. Közben meg meg kell állapodni még a kis baloldali pártokkal mert még a végén összeállnak a szocikkal és lesz problémánk– ismeritek.

Lehet még egy picikét lopni, de nem sokat. Gyorsan eljött az igazság pillanata. Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, a gáz világpiaci árának csökkenése meg trükkök százai, amiről nyilvánvalóan nektek nem kell tudni, segítette, hogy ezt túléljük. Köszönjük Árpi!  És persze még gondolkodhatunk nagyon sokáig, meg kibaszott sok elemzést el lehet végezni, hogy melyik társadalmi csoport hogy fogja végezni(?). Nem tudunk még hetekig sorosozni gyerekek, nem tudunk. Mi lesz, ha meghal április előtt? Csináljak előrehozott választást? Megnyerethetünk, ellopathatunk mindent Lőrinccel minden szakmában még egy pár hónapig, aztán majd jönnek, akiknek az a szakmájuk és azt mondják, hogy elég volt. És itt forradalom lesz.  Magyarország le van írva. Ezért annak az előrebocsátásával, hogy amit csinálunk, az messze nem tökéletes, nem tudok nektek B verziót mondani. Nincsen tovább. Nincsen.

 

Fogtuk Gyurcsány Ferenc egykori híres mondatait és csak kicsit változtattunk rajta. A feketével kiemelt részek a beszéd eredeti szövegétől eltérő, ma Orbán Viktor szájából bármikor előtörhető mondatok. Őszintén szólva mi is kicsit dühösek lettünk, amikor elkészült ez az anyag. Semmi túlzás nincs benne. 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!