Hová tűnt Rogán Antal?

Habony Árpád (b) Rogán Antallal (j) trécsel // kép: MTI

Döbbenetes, de a hír igaz. Rogán Antal eltűnt! Aki nyomon szeretné követni a propaganda, elnézést, a tájékoztatás NER-ben felkent urát, nem kap semmi információt. Rogán Facebook oldalán az utolsó bejegyzés idén január 1-én került ki. Az a 39 563 ember, aki kíváncsi a miniszter tevékenységére, joggal érezheti magát kisemmizve.

Itt állunk, és nem látjuk a képeket a helikopteres esküvőről, más médiumban kell keresnünk róla írást. Azt is máshonnan kell megtudnunk, hogy most már jogerősen lehet róla mondani, hogy bűnöző. Azt pedig már mindenképpen elvártuk volna, hogy közvetlenül, személyesen tájékoztasson róla, hogy a főnöke végképp kihúzta a lába alól a talajt. Nagy valószínűség szerint, ugyanis 2018-ban nem indulhat egyéni körzetben, mivel Orbán kampányát kell majd irányítania. Nagy felelősség ez, nagy feladat, tulajdonképpen mondhatnánk, hogy erősödött is. Azonban ismerve a Fidesz felépítését, és Orbán káder politikáját, a hozzáértők értenek belőle. Egy politikus súlyát mindig az egyéni eredményei alapozzák meg. Meg tud-e nyerni egy körzetet, tud-e sikeresen várost vezetni, tulajdonképpen a közvetlen választói felhatalmazás az, ami az erősségét adja.

Ebben az olvasatban tekintve, 2018-ban Rogán nem fog ilyennel rendelkezni, elveszít mindent, ami eddig hátországa volt, a kapcsolatai az V. kerületben jelentősen el fognak értéktelenedni. Innentől kezdve, csak Orbán kedvétől és pillanatnyi érdekeitől függ a pozíciója. Legfőbb pártbéli vetélytársa Lázár János, jóval előbb gondolkozott, és bejelentette, hogy egyéni körzetére akar koncentrálni a miniszterség helyett.

Talán jobban megértette Orbán gondolkodásának lényegét.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!