Kérdéses az eddig is fenntartásokkal kezelt katari vb megtartása

Egyre nagyobb esély van arra, hogy Katar nem rendezheti meg a 2022-es labdarúgó-világbajnokságot a fokozódó politikai kockázatok miatt – írja egy titkos jelentésre hivatkozva a BBC.

A Cornerstone Global által jegyzett tanulmányban elsősorban az olajban gazdag Katar és a szomszédos országok között jelenleg is húzódó diplomáciai feszültség lehetséges hatásairól írnak.

A dokumentum arra figyelmezteti a régióban megbízást teljesítő vállalatokat, hogy az ország gigantikus, 200 milliárd eurós infrastruktúrafejlesztő programja “kiemelten magas” kockázatúnak számít.

A FIFA 2010-ben jelentette be, hogy Katar rendezheti a 2022-es világbajnokságot. A döntés kisebb botrányt okozott, mivel ez többek között a versenynaptár drasztikus átalakításával jár, hiszen a kibírhatatlanul meleg katari nyár helyett télen kerül megrendezésre a torna, amivel a klubcsapatok programját kell átalakítani.

Később a Garcia-jelentésből az is kiderült, hogy Katar megvesztegetés árán nyerhette el a rendezés jogát, többek között az Aspire Akadémián keresztül befolyásolhattak szavazásra jogosult FIFA-tagokat.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!