Egy újságíró lebuktatta a Soros-konzultációt – olyasmit talált, ami bizonyítékul szolgál a Fidesz hazugságára

Ha van még olyan Orbán-hívő ebben az országban, aki elhitte, hogy a Soros-konzultáció valós alapokon nyugszik, azt ki kell ábrándítanunk, ugyanis ezt a vélelmet megcáfolták.

Egy órán belül 81 különböző kombinációt próbált ki a Hír TV riportere, és sikeresen szavazott a Soros-tervről.

A nemzeti konzultáció honlapja sokáig olyan emailcímekről is elfogadta a kérdőív kitöltését, mint a nem létező @freemail.com vagy az @rfgtttwgh.hu, így a Célpont riportere minden probléma nélkül tudott egy óra alatt 81-szer konzultálni.

Ezt a hibát ugyan azóta már orvosolták, de a különféle nevek eredetiségét továbbra sem ellenőrzik semmilyen folyamattal (például visszaigazoló email küldésével), így nem csak kitalált nevekkel lehet kitölteni a kérdőívet, hanem akár ismerőseink nevében is szavazhat bárki. A család kedvenc háziállata, Bodri is konzultálhat ezzel a módszerrel.

Az Index híre szerint a Célpont által megkérdezett informatikai szakértő szerint alapvető biztonsági elemek hiányoztak a rendszerből, Kovács Zoltán kormányszóvivő viszont a probléma kitárgyalása helyett visszaéléssel vádolta meg a riportert, akinek akciója vélhetően a biztonsági rés betömését eredményezte később.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!