Parázsvita az ATV-ben: a Nemzetbiztonsági Bizottság elnöke összehajtogatta a hőzöngő rezsibiztost

Molnár Zsolt // MTI Fotó: Kovács Tamás

Derült égből Soros György – így lehetne jellemezni azt a jelenséget, amelyet a Fidesz a (szerinte) nemzetbiztonsági kockázatot jelentő, propagandára felfűzött tervként emleget. Soros Györgyöt, a kreált ellenségképet állítják a lakosság elé, mint félelemet, mint lehetséges kockázatot. Molnár Zsolt a Nemzetbiztonsági Bizottság MSZP-s elnöke szerint azonban ez egy álprobléma, amit a Rogán-Habony Művekben főztek ki.

A baloldal és a Jobbik mindenáron botrányt akar, és erre az orosz kártyát vetették be – mondta Németh Szilárd az Egyenes Beszédben Rónai Egon kérdésére válaszolva. A Fidesz alelnöke és a Nemzetbiztonsági Bizottság alelnöke az MSZP-s Molnár Zsolttal, a Nemzetbiztonsági Bizottság elnökével ült egy asztalhoz vitázni az ellenzéki szereplő kihívására. Helyette azonban Rogán Antal és Gulyás Gergely lettek volna a kompetens személyek a felmerülő kérdések megválaszolásában. Ők mégsem jelentek meg a TV-s vitán. Maguk helyett a hőzöngő rezsibiztost küldték, aki releváns válaszokkal nem szolgált, csupán a megszokott frázisokat puffogtatta.

Németh Szilárd azokra a vádakra, melyek szerint a magyar kormányt túl szoros kapcsolatok fűzik Moszkvához, úgy reagált: az azeri kenőpénzek ügye és a Paks II. körüli korrupciós ügyek sem léteznek. A politikus szerint a baloldal ezekkel a valós problémákat akarja elfedni nevezetesen a „Soros-tervet”.

A korrupciós ügyekre azért nincsenek bizonyítékok, mert a Fidesz – visszaélve többségével – minden vizsgálatot leszavaz – reagált vitatársa érveire Molnár Zsolt. Az MSZP politikusa szerint az azeri kenőpénzek ügye 9 millió dollárról szól, és egy felháborító kiadatásról. Molnár Zsolt hozzátette: a Habony Árpád és Rogán Antal által kitalált „Soros-terv” nem létezik, ellenben a „Rogán-tervvel”. Szerinte ennek egyik fő eleme a kötvénybiznisz, míg a Fidesz a „Soros-tervet” az emberek agyának átmosására használja

Nem a valós problémákról beszél a Fidesz

A szocialista politikus szerint már nincs olyan párt, amely le akarná bontani a kerítést, amelyet egyébként a kormány Magyarország szimbólumává tett. Molnár azt is leszögezte: pártja a betelepítési kvótát sem támogatja.

Molnár Zsolt a nemzeti konzultáció kérdésére azt mondta: az nem más, mint papírpazarlás, és az emberek hülyének nézése. A Nemzetbiztonsági Bizottság elnöke hozzátette: álkérdésekről van szó, nem pedig valós problémákról, amelyek szerinte inkább az egészségügy és az oktatás vagy éppen a fiatalok kivándorlása. A szocialista politikus arról is beszélt, hogy minden normális ember le akarja váltani a kormányt. Szerinte éppen a kötvénybizniszen keresztül zajlik a betelepítés, és már Csepel lakosságának egyharmadának megfelelő számú ember élt is a lehetőséggel. Molnár Zsolt szerint, ha a Fidesz marad hatalmon, havonta lesznek majd konzultációk, ahol azt fogják kérdezni, hogy kétszer kettő négy-e.

Molnár Zsolt a nemzetbiztonsági kockázatokkal kapcsolatban megerősítette: a Nemzetbiztonsági Bizottságban minden meghallgatott cáfolta, hogy bárki is zavargásokra készülne. Hozzátette: éppen a Fidesz volt az, amely 2006-ban kockakövekkel dobálta a rendőröket. A szocialista politikus szerint a kormány fél a választásoktól, ezért keres hasonló témákat. Molnár Zsolt leszögezte: a Fidesz pártpolitikai érdeket csinál a biztonsági kérdésekből.

Németh Szilárd sem a trafikmutyira, sem a földmutyikra nem tudott érdemben reagálni, a Soros-tervet kezdte el hadarni, mutatványa kísértetiesen hasonlított az 1960-as Hruscsov-féle ENSZ-közgyűlésen történt cipőcsapkodásra. Rónai Egonnak rá is kellett szólnia az őrjöngő rezsibiztosra, hogy legyen lehetősége feltenni műsorvezetőként egy kérdést.

A vitából egy dolog biztosan kiderült: a Fidesszel nemhogy nem lehet vitázni, de nem is érdemes, legalábbis a kormánypártnak semmiképp nem éri meg, hiszen amint a valós problémák kerülnek terítékre, csak a saját kommunikációs modelljeiket hajlandóak szajkózni, és egyáltalán nem nyitnak a vitázó fél felé.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!