Újabb vérlázító pénzszórás Fidesz módra. Ez már tényleg hihetetlen!

A népszavazás lehetőségétől megriadt kormány elállt ugyan az olimpia tervétől, ám a gigarendezvény ürügyén ellopható pénzről, úgy tűnik, nem kíván lemondani. – állítja Varjú László

A hihetetlenül rossz feltételekkel visszavásárolt Hungexpo területét korábban az olimpiai médiaközpont helyszínéül szemelték ki, most viszont már a 2020-as Eucharisztikus Világkongresszust és a 2021-es Vadászati Világkiállítást helyeznék el itt. A két rendezvényre – a Hungexpo vételárával együtt – jelenleg csaknem 50 milliárdot szán a költségvetés, ami, ha csak a vizes vb tapasztalatainak alapján számolunk is, a hátralévő időben 7-8-szorosára nőhet.

Az, hogy a magyar polgárok kénytelenek fejenként 35-40 ezer forintot kifizetni ezekre a rendezvényekre, puszta kormányzati öncélt szolgál.- áll a DK közleményében

Nos, ha azt vesszük csak számba, hogy a jelenlegi kormány mennyit költött el olyan események, rendezvények, sportágak, építmények finanszírozására, építésére, amelyek szépek és fontosak is lehetnek, csak nem akkor, amikor romokban az egészségügy és milliók élnek szegénységben, megdöbbentő számot kapunk.

Most kapaszkodjanak meg! Az állam, a stadionépítésektől a Vizes VB-n át, a Felcsúti kisvasúton keresztül a külföldi sportcsapatok finanszírozásáig több mint 1000 Milliárd forintot tapsolt el. Ide írjuk számmal is 1000000000000 Forint.

Csak, hogy legyen viszonyítási alap, a nyugdíjkassza teljes összege nagyjából 3600 Milliárd. Ebből az összegből 13,14,15. havi nyugdíjat is ki lehetne fizetni. De ha csak szétosztanánk, minden Magyar állampolgár között, akkor fejenként 100.000 Forint ütné a markát mindenkinek.

Lehetne ez egy jó ország, ha nem lopnák szét és a kormány nem luxusberuházásokra és rendezvényekre költené a pénzünket.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!