Biztosan téged is érdekel, mire költik Orbánék a pénzed: nyilvánosságra hozzuk a letaglózó listát

Kép: Orbán Viktor Facebook

2017.10.04. 15:45

Az Orbán-kormány úgy szórja az adópénzt mintha nem lenne holnap. A költekezés idén is folytatódott, az intézményesített adópénz-kiszervezés, idei egyenlege – foci jeligén – másfél év alatt eddig 11 milliárd forint.

Ebből a 11 milliárdból 8 milliárd sportfejlesztésre ment, határon túlra – magyar költségvetésből.

A magyar adófizetők pénzéből, nem magyar adófizetők számára.

A magyar adófizetők közvetve illetve közvetlenül több pénz fektettek a miniszterelnök kedvenc sportjába, mint bármibe. Jöhet ide előtakarékosság, megtakarítás, befektetési alap. Minket csak a stadion érdekel.

Az Mfor szerint legalább is „ezt támasztja alá a múlt héten benyújtott zárszámadási törvény is, melynek egyik melléklete a nemzetpolitikai, határon túli feladatokra fordított forrásokat összegzi. Eszerint a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium részéről összesen 8 milliárd forintnyi támogatás ment el tavaly a határon túli sportfejlesztésekre.

Az alábbi szervezetek mindegyike egy-egymilliárd forintban részesült:

  • a Munkácsi Labdarúgó Akadémia – a fideszes Seszták Miklós szívügye, ugyanis körzete, a kisvárdai fociakadémia egyik telephelyét hozzuk neki létre a pénzünkből.
  • a Csíkszereda Sport Akadémia – a nemzet gázszerelője nem maradhat ki egy zsíros fideszes buliból, Mészáros Lőrinc ugyanis gyakran támogatja „saját pénzből” a csapatot,  amely emellett partnere is a felcsúti csapatnak.
  • a Sepsiszentgyörgy Sport Akadémia,
  • az Eszék Sport Akadémia – a Mészáros Lőrinc tulajdonában álló csapatra már tetszettek költeni pár milliárdot. Tetszenek emlékezni? Ilyen jól tetszenek élni?
  • végül pedig a Dunaszerdahely Sport Akadémia – ez bár nem teljesen közpénz, de a MOL névadó szponzorként nagyjából 620 millió forintnak megfelelő euróval támogatta a stadionépítést.

A Délvidék Sport Akadémia kivételt képez, ugyanis ők nem 1, hanem 3 milliárdot kaptak.

Annyiban különleges a Délvidék Sport Akadémia még az Mfor szerint, hogy „az akadémia a pénzről való döntés pillanatában még nem is létezett, azt lényegében az állami támogatásból fogja létrehozni a szerb harmadosztályú együttes, a Topolya. A pénzt telekvásárlásra és focipályák kialakítására használták fel az eredeti elképzelések szerint.

Kórház, vagy iskolafelújításról szó sincs. Még határon túl sem. Ja mégis. Vietnamban lesz egy onkológiai centrum. Magyar adófizetők pénzéből.

Nemzeti Focializmus

Akadémiák, stadionok, pályák, öltözők, Magyarország a világ focinagyhatalma lett értelmezhető eredmények nélkül. Az utánpótlásra is megy azért néhány milliárd, az üresen kongó lelátók mellett azért mégis csak ciki lenne, ha focisták se lennének a pályán.

A határon túli foci-utánpótlásról a Magyar Közönyben megjelent határozatokból informálódhat az adópénzszóró nagyérdemű:

  • a felvidéki fociakadémia létrehozására 1,45 milliárd,
  • a komáromi stadionépítésre 1,8 milliárd,
  • a székelyföldi labdarúgó akadémiának pedig 240 millió forint támogatást biztosít Magyarország kormánya, azaz Orbán Viktor.

A lap számításai szerint idén eddig összesen nagyjából 4 milliárd forint ment el a határon túli focisták képzésére a tavalyi 8 milliárd után.

az Mfor.hu alapján

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!