5+1 ok, amiért világraszóló baromság lenne kinyírni az MSZP-t – te is meglepődsz, ha elolvasod

Ez itt nem az utolsó vacsora

Jelen pillanatban benne van a levegőben, hogy az MSZP-t nem kell szeretni. Fogadjuk el ezt a hullámot, de azért adjunk esélyt magunknak arra, hogy megnézzük, miért is nem kéne lemondanunk erről a pártról.

  1. Jelen pillanatban az MSZP az egyetlen olyan ellenzéki párt, aki nem csupán arra tett javaslatot, hogy ki legyen kormányon, hanem arra is, hogy mit csináljon, ha már ott lesz. Meg arra is, hogy hogyan kell odajutni.
  2. Meglepően sokan anyáznak a szocikra azért, mert a szocik azt mondják: Gyurcsánnyal nem fog menni. Az ország népe 2010 óta mondja ezt. Mármint nem az a népe, akik nem így gondolják, hanem a másik, amelyik viszont (akármit is tesz az ex-miniszterelnök), továbbra is ezt fogja gondolni.
  3. Ha az MSZP eltűnik, a helyükbe nem jön majd senki a baloldalról. Lesz szélsőjobb, jobb, állítólagos közép, és szélsőbal. Egyik konzervatívabb, mint a másik. Egy haladó ország nem utasíthatja el, hogy legalább néha-néha legyen egy haladó gondolat.
  4. Az MSZP már elvesztette a szavazói közül azokat, akik menni akartak. Aki most van, az már akkor sem megy sehova, ha a szocik nem lesznek. Ki szabad most dobni az aktív választópolgárok minimum tizedét az ablakon?
  5. Nincs olyan gyenge MSZP, amely megkerülhető lenne, ha valaki kormányt akar váltani. A közvélemény-kutatások szerint sokat gyengültek, mégsincs jelenleg náluk erősebb ellenzéki párt.

+1. Az MSZP-ről legalább lehet tudni, hogy biztosan nem fog soha koalícióra lépni a Fidesszel.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!