Történelmi leleplezés: A fideszes álcivileknek el kell számolni

A CÖF-CÖKA ikonjai egy korábbi gyűlésen (kép: Népszava)

2017.10.02. 8:30

Péterfalvi Attila döntése szerint a Magyar Villamos Művek Zrt.-nek (MVM) két héten belül ki kell adnia, mire adott több mint félmilliárdot a Civil Összefogás Fórumnak (CÖF) – derült ki az RTL Klub vasárnap esti Híradójából.

Az Adatvédelmi Hatóság elnökéhez a Jobbik fordult, mert az MVM nem akarta elárulni, miért adtak több mint félmilliárd forintot a békemeneteteket és alkalmi kormánypropagandát szervező „független” szervezetnek, a CÖF-nek.

Az MVM a támogatás kapcsán arra hivatkozott, hogy ez nem közpénz, pedig ez az. Olyannyira közpénz, mint az állami vezetők fizetése. Ez annyira egyértelmű, hogy még Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter is az alábbiakkal jellemezte:

„Az állami cégek pénze, az adófizetők pénze. A Közé.”

Ha csak éppen nem veszíti el közpénz jellegét (ellopják).

Az RTL riportjában pont azok a felvételek láthatók, amin egy Brüsszelbe buszoztatott válogatott társaság – feltételezhetően az ingyen útért cserébe – két perces sorosozást hajt végre a CÖF emblematikus vezetőjének Csizmadia Lászlónak, aki lendületesen magyarázza a TV kamerának, hogy ennek a 63 embernek a belga élményutazását „…a CÖF fizette”. Pedig mi.

 

 

A Magyar Narancs szerint a botrány ott bukott ki, amikor idén májusban az átlátszó.hu kiderítette, az MVM 508 millió forinttal támogatta a CÖF-CÖKA-t, ez az összeg pedig jóval nagyobb, mint bármely más támogatás, amelyet az energiacég adott más szervezeteknek.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!