Szombathely püspöke olyat tett, amitől mind Erdő Péter, mind a KDNP-sek elszégyellhetik magukat

„Én szívesen vendégül látom néhány napra a gyerekcsapatot, akár itt a püspökségen” – mondta Székely János szombathelyi megyéspüspök, aki a HVG munkatársától értesült arról, hogy Őcsény falugyűlésén úgy döntöttek, nem járulnak hozzá, hogy oltalom alatt álló gyermekek pihenhessenek a település egyik magánpanziójában, az ingatlant felajánló vállalkozó autójának pedig kiszúrták a kerekeit.

A püspök emlékeztetett: Fontos és helyes a saját, keresztény értékeken nyugvó kultúránk, a társadalmunk biztonságának védelme, ám épp így fontos a rászoruló, a családja biztonságát és túlélését mentő ember segítése. Az is fontos – tette hozzá –, hogy a menekültek számára ne vesszen kárba az az idő, amit a hazájuktól távol töltenek, s a helyzet jobbra fordultával képesek legyenek visszatérni.

Mint ismert: a Tolna megyei település falugyűlése menekültként elismert – tehát nem illegális migráns – emberek  pihenését akadályozta meg, akik esetében a hivatalos hatósági eljárások is arra jutottak: oltalomra szoruló menekültekről van szó.

Erdő Péter nem a jézusi tanításokat választotta

Erdő Péter egy bíboros. A bíborosokból a fehér füst felszállta után akár még Isten földi helytartói, vagyis pápák lehetnek. Nyilvánvaló, hogy a katolikus egyház legfőbb szereplője példát mutat az általa és a felekezete által vallott hitvallás tekintetében. Ferenc pápa pontosan ezt csinálja. Nehezen elképzelhető, hogy egy menekültekkel kapcsolatos kérdésnél a szentatya felállna és faképnél hagyná a riportert. Erdő Péterrel azonban éppen ez történt.

Erdő Péter az emberi felelősségről beszélt, de amikor Őcsényről kérdezték, faképnél hagyta a riporter. Annyit azért mondott: „azt nem tudom” – számolt be az esetről a HVG.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!