Kiállt a katalán népszavazás mellett a Barcelona sztárja – ha, kell, kész lemondani

Vasárnap délután a Barcelona labdarúgó-csapata hazai pályán, zárt kapuk mögött győzte le 3-0-ra a Las Palmas együttesét. A hazaiak korábban kérték a szövetségtől, hogy a katalán népszavazás miatt halasszák el a mérkőzést, de ebbe végül nem egyeztek bele.

A népszavazáson viszont a város teljes rendőri készültségére szükség volt, így a meccset már nem tudták volna biztosítani, ezért döntött a szövetség a zárt kapuk mellett.

Az események a Barcelona játékosát, Gerard Piquét is rendkívül felkavarták. A spanyol válogatott védő a meccs előtt, még az atrocitásokat megelőzően ment el szavazni, később pedig élesen bírálta a kialakult helyzetet.

“Azt gondoltam, hogy békés módon próbálják megakadályozni a szavazást. Mindenki látta mi történt. Csak rosszabbá tették a helyzetet. Ez az utóbbi 50 év egyik legrosszabb döntése. Most még jobban szétválasztották Katalóniát és Spanyolországot, ennek pedig következményei lesznek. Ennek a kormányzatnak az elnöke úgy utazza körbe a világot, hogy még angolul sem tud. Ez az ő szintje. Lehet igennel szavazni, lehet akár üres lapot is beadni, a lényeg a szavazáson van. A Franco-érában nem volt lehetőség a gondolataink védelmére.”

Piqué a mérkőzés után a könnyeivel küszködve adott interjút, ahol arra is kitért, hogy ha a spanyol válogatottban gondot okoz, hogy kiáll Katalónia függetlenedése mellett, akkor még a jövő nyári világbajnokság előtt lemondja a válogatottságot.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!