Megmalmozták Mészáros Lőrit: Harmadáron vehet malmot szegény

Mészáros Lőrinc sokoldalúsága nem ismer határokat

Hála az égnek, már saját malmában őrölheti a tejbe aprítandót a Nemzet Mészárosa.

A bicskei malom is Mészáros Lőrinc egyre bővülő agrárgazdasági birodalmához kerül, miután a feldolgozót az állami tulajdonú Nemzeti Reorganizációs Kft. hirdette meg a Sikér Zrt. felszámolási eljárásában.

A felszámoló a malmot, illetve a benne lévő gépeket és berendezéseket az augusztus közepén zárult nyilvános pályázati felhívásban 700 millió forintos irányáron hirdette meg. Iparági szakértők szerint a nyertes ajánlat 300 millió forintról szólt, így Mészáros Lőrinc olcsón juthat a feldolgozóhoz, bár az is tény, hogy a malomra más komoly érdeklődő nem akadt.

A tatabányai Sikér Zrt.-t az öt legnagyobb hazai piaci szereplő között tartották nyilván. A cég ellen tavaly indult felszámolási eljárás, miután nem sikerült megállapodnia hitelezőivel.

A saját őrlésű búzából készült kenyérhez immár jelentősen bővülő vadászterületről lőheti a vadat is.

Megkapta ugyanis az engedélyeket Mészáros vadásztársasága is, hogy még nagyobb területen szervezhessen vadászatokat, mint eddig – írja az Mfor.hu. A Vál-Völgye Vadásztársaság, amit a milliárdos polgármester lánya, Mészáros Ágnes vezet, eddig 825 hektáron vadászhatott a Vért vadaskertben.

Júliusban viszont két kérelmet is beadott a Fejér Megyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztályához: az egyikben 95 hektárral bővítené az eddigi területeit a másikban pedig létrehozná a 291 hektáros Ginza vadaskertet, amelyet csak a Alcsútdoboz és Etyek közötti út választ el a Vért vadaskert területéről.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!