Simicska ügyvédje üzent: A Fidesz módszereivel mennek neki Orbánéknak

Magyar György ügyvéd (kép: Népszava)

2017.09.28. 13:25

„Bíróságon kezdeményezzük majd, hogy a kormányhivatalokat tiltsák el a jogellenes magatartástól, azaz a plakátok letépésétől” – nyilatkozta a Simicska Lajos cégeit is képviselő ügyvéd, Magyar György a Klubrádiónak.

Az ügyvéd szerint az eljárás a magántulajdonhoz és a szabad véleménynyilvánításhoz való jogot egyaránt sérti. Az ügyvéd kijelentette az is, hogy fel kell venni ezt a harcmodort, mert szerinte:

„durvaságra csak durvaság lehet a válasz.”

„A kormány tagjait gengszterként ábrázoló plakátok társadalmi célú üzeneteket közvetítenek, azzal, hogy a kormányhivatalok ezeket eltávolítják, sérül a szólásszabadsághoz való jog” – erről már a Simicska Lajos tulajdonában lévő Mahir Cityposter Kft. tanácsadója, Puskár Anett beszélt a rádió reggeli műsorában.

Szerinte az egy dolog, hogy az országgyűlés fideszes többsége által gründolt és elfogadott plakáttörvény alkotmányellenes, de ott tartunk, hogy még ezt sem tartják be a kormányhivatalok, amikor leszedetik a plakátokat.

Simicska Lajos olyan közleményt adott ki, ami átrajzolja a hazai politikai térképet

 

Közben a Jobbik ma sajtótájékoztatón jelentette be: bírósághoz fordulnak plakátjaik leszedése miatt. Volner János a Pest megyei Kormányhivatal V. kerületi épülete előtt arról beszélt, hogy a kormányhivatalok, „azért, mert Orbán Viktor így parancsolta nekik”, alkotmány- és törvénysértő módon kezdték leszedni a Jobbik óriásplakátjait.

MTI / Népszava / Klubrádió

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!