Orbán elérte a célját: egy teljes magyar falu tért rá az embertelenség útjára

2017.09.26. 13:15

“Takarodj innen, vagy felgyújtjuk a házadat”

A címben idézett fenyegetés a hétfő esti őcsényi falugyűlésen hangzott el, az ülés egyetlen témája az a hír volt, hogy néhány napra 1-2 menekültnek biztosított volna egy segélyszervezet a helyi panzióban két éjszakát, hogy ott kipihenhessék az embertelen megpróbáltatásaikat. Ma reggelre kiszúrták panziótulajdonos autójának kerekeit, a rendőrség helyszínel. – írta meg a Népszava.

Fülöp János, a település polgármestere mind a bevezetőjében, mind a későbbi hozzászólásaiban a józan, parlamentáris párbeszédet kérte a falubeliektől.

A falugyűlésen három csoportra oszlottak a helyiek. Az egyik csoport retteg, mert őket erre kondicionálta a lassan már évek óta zajló össznemzeti rettegés-kampány, a másik csoportba tartoznak a hangoskodók, akik a rettegésen már túl vannak, és már fenyegetőznek, rázzák az öklüket, lázadnak, bekiabálnak a végül pedig a „maradék” a harmadik csoport, a csendes megfigyelők.

Ugyan több helyi azzal kezdte felszólalását, hogy “mi nem vagyunk rasszisták”, de az idegennyűlölet tapintható volt. “A törökök is úgy foglalták el Budát, hogy szépen lassan beszivárogtak.” “Először jönnek 10-en, aztán százan. Először csak itt akarnak nyaralni, aztán ide is akarnak költözni.” “Ott van a panzióval szemben az iskola, hogyan fogjuk megvédeni a lányainkat?”

Zoltán, a panzió tulajdonosa és Siewert András a Migration Aid képviseletében 1,5 órán át próbált válaszolni a kérdésekre, felvetésekre.

A polgármester úr konklúziója végül az volt: a panzió teljesen legálisan működik, az önkormányzatnak jogilag nincs lehetősége fellépni az ellen, hogy itt bárki is megszálljon. De önök, a falu lakói tehetnek ellene, például polgári engedetlenséggel. Körbeveszik a házat és megakadályozzák, hogy oda bejussanak – adott hasznos tippeket a településvezető arra, miként lehet megakadályozni ebben a nagyon keresztény országban, hogy néhány, a háborúk, pusztítás, éhínség elől menekülő embertársunk pár napra kicsit jól érezhesse magát, feledve a földi poklot.

Ha még lenne bármilyen kétség bárkiben, hogy mire képes az emberekkel a kormányzati gyűlöletkampány: Két ember egy heti pihenése ennyi gyűlöletet hoz felszínre egy békés faluban, az már nem egészséges.

Nyitóképünk illusztráció

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!