Egy erdélyi magyar keményen kiosztotta Orbánt: Ceausescu sem kapott ilyen durva szitkokat

Szerkesztőségünk az alábbi levelet kapta egy egykoron Erdélyben, ma Békéscsabán élő magyartól.

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

64 éves tanár ember vagyok, Erdélyben születtem. Trianon után nem volt könnyű magyarnak lenni szülőföldemen. A Ceausescu diktatúra elől menekültem el az anyaországba majdnem 40 évvel ezelőtt. Bár Magyarországon is diktatúra volt, még is 1000-szer emberségesebb mint ami az akkori Románia területén volt.

A két diktatúrát összehasonlítván a 70-es években még is úgy éreztem magam mintha egy nyugati államban élnék. Létbiztonság, közbiztonság lengte be az emberek hétköznapjait. A diktatúra sötét fellegei közül a Kárád rendszerben még is sütött ránk a fény.

Miniszterelnök Úr!

A rendszerváltás hajnalán az egyik legodaadóbb támogatójuk voltam. Ugyan nem tudtuk, hogy mit hoz majd a rendszerváltás, de még is vágytunk a szabadságra, demokráciára, szabad oktatásra. Legrosszabb rémálmomban sem hittem volna, hogy egyszer majd megint egy rohadt diktatúrában kell élnem.

Az Ön kormányzása, sokban emlékeztet engem Ceausescu diktatúrájára. A nép szenvedett, sok helyen éheztek de a haverok a liblingek jól éltek. Az állampárt vezetőjének hatalmas palotái voltak szerte az országban. Az Ön palotáit ma úgy hívják, hogy stadion, a kincstárnokát pedig úgy, hogy Mészáros Lőrinc.

A román diktátor is meg volt róla győződve egy idő után, hogy amit tesz az jó és a hazáját szolgálja vele. A körülötte lévő emberek is ezt erősítették benne. Épp úgy mint magában a megannyi talpnyaló. Rogán, Habony, Kósa ezek az emberek akik nap mint nap elhitetik a vezérükkel, hogy amit tesz az jó és csak a nép érdekeit szolgálja.

Megannyi hasonlóság van az Orbáni elnyomás és a ceausescui diktatúra között. De talán a legnagyobb az, hogy mind a ketten a magyarokat sanyargatták a legjobban.

Bár tudom, hogy a Fidesz egyik meghatározó kommunikációja a „kommunistázás” de van egy rossz hírem. Kádár János a legrosszabb napján is jobb magyar volt, mint magából bármikor lesz.

Nem azért szöktem el Ceausescu rohadt rendszeréből, hogy megint egy ilyen rohadt rendszerben kelljen élnem.

Viktor tanulj a román diktátor esetéből és ne gyűlöld ennyire a magyart.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!