Olyan listát tettek közzé a „Fidesz asszonyairól”, amitől te is átértékeled a nőkhöz fűződő viszonyod

A Nemzeti Együttműködés Rendszerének legbefolyásosabb asszonyairól, akiknek sikerült érvényesülnie a nőkkel nem mindig barátságos kormány idején is TOP listát készített az Átlátszó. Íme a 10-es lista.

1. Lévai Anikó

A legbefolyásosabb asszony Orbán Viktor felesége.

Lévai Anikó a nyilvánosság előtt szende családanyaként jelenik meg és elmondása szerint nem próbálkozik azzal, hogy férje politikájára hatást gyakoroljon, Orbán szerint nem értheti meg a férfilélek mélységeit, médiaszereplései során látszólag betekintést enged az Orbán-család életébe, mindennapjaiba. A valóságban talpraesett üzletasszony, aki rokonságának is pozíciókat, üzleteket szerez.

Ha a rokonok belebuknak az üzletbe, akkor is van segítség, az Orbán-családhoz köthető Cider Alma Kft 3,2 milliárd forintos tartozást halmozott fel, a nemzet gázszerelője Mészáros Lőrinc sietett a segítségükre és kiegyenlítette a számlát…

Engemet szidjanak, mert én nem engedem a Viktornak

 

2. Orbán Ráhel

A 28 éves Orbán Ráhel megkerülhetetlen a turizmus területén. Tanulmányai után közvetlenül a Sziget Fesztiválon volt gyakornok.

Utána két évvel már szaktanácsokat adott a gazdasági minisztériumban, tanított a Corvinus Egyetemen, férjével Tiborcz Istvánnal, Bahreinben ahogyan ott hírt adtak róla „miniszterelnökként” tárgyalt a magyar államot érintő olaj- és gázügyekben.

Az Orbán-Tiborcz házaspár sikeresen gyarapította vagyonát is, képesek voltak 6,5 millió forintot fizetni két művészeti alkotásért, és 15 millió forintot fizetni Lausanne-i iskolában folytatott tanulmányért. Már kastélyuk is van, Tiborcz István érdekeltségébe tartozik a Schossberger-kastély.

3. Schmidt Mária

maxresdefault 1 1
Kép forrása: YouTube

Történész, múzeumigazgató, üzletasszony, médiatulajdonos és kormánybiztos. Orbán rábízta a Terror Házát, az 1956-os emlékévet, a Figyelőt.

Az övé a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. Megkapta a Hűség a Hazához Érdemrend Nagykeresztjét. Cége a Pió-21 Kft pályáztatás nélkül hozzájutott az állam BIF-ben lévő, 5%-os részvénycsomagjához. A BIF nemrég szabályozott ingatlanbefektetési társaság lett, mentesült az adófizetés alól.

A BIF-ben a Pió-21 révén tulajdonos a fia is Ungár Péter, aki az LMP és az Európai Zöld Párt elnökségének tagja.

4. Handó Tünde

Amíg férje Szájer József az új alaptörvényt írta, Handó Tünde az igazságszolgáltatás NER-kompatibilissá formálásán dolgozott.

Országos Bírói Hivatal elnökének mandátuma 9 évre szól, amit 2021 után is megtarthat, ha nem akad olyan jelölt, akit a parlament 2/3-os többsége támogat. Az OBH-elnököt számos bírálat ért, leginkább azért, mert az új szabályozás miatt saját maga kijelölhet eljáró bíróságokat, kinvezhet, áthelyezhet, leválthat bírókat.

A Hagyó-ügy áthelyezése miatt az alkotmánybíróság is meghallgatta, a jegyzőkönyvet 10 évre titkosították, de az Alkotmánybíróság alkotmányellenesnek minősítette az ügyáthelyezést.

5. Kaminski Fanny

Orbán Viktor sajtósa, Facebook-oldalának kezelője. Habony Árpád volt felesége, az esküvőjüket a Szépművészeti Múzeumban tartották meg, amiért egy fillért nem kellett fizetniük.

Neki köszönhető, hogy Orbán Viktor és Rogán Antal és más fideszes vezető politikusok sokat szerepelnek a bulvármédiában. Cége több millió forintért adott tanácsokat a Fidesz-frakciónak. Sportegyesület segítségével szerzett meg egy belvárosi önkormányzati ingatlant.

6. Hegedűs Zsuzsa

maxresdefault 2
Kép forrása: YouTube

Orbán Viktor miniszterelnök főtanácsadója, a kormány szegénységpolitikájának alakítója. Saját fontosságát saját maga hangsúlyozza, a Heti Válasznak adott interjúban elmesélte, hogy ő vetette fel a közmunka programot.

Ő tanácsolta a minimálbér emelését. Ő tanácsolta a kötelező óvodai korhatár leszállítását három évre. Szerinte a Fidesz-kormány tevékenységének köszönhető, hogy megszűnt a gyermekéhezés Magyarországon.

Az általa lapított Mindegy Gyermek Lakjon Jól Alapítvány a botrányoktól sem mentes. Már minden alapítótársa kiszállt a szervezetből. A Direkt36 kiderítette, hogy 1,5 millió forintot költött reprezentációs célokra, miközben nincsen nyoma olyan rendezvénynek, amit Hegedűs szervezett volna.

7. Kökény-Szalai Vivien

Az Andy Vajna féle TV2 hírigazgatója, különösen fontos szerepet tölt be a kormány terveiben, a feladatokat pedig végre is hajtja, hajlandó legyártatni a politikailag szükséges lejárató riportokat.

A csatorna elhallgatta Rogán helikopteres botrányát, a Tények arról számolt be, a kormány „sorosozós” demagógiájához kapcsolódva, hogy a milliárdos üzletember az anyját is megölte volna. A Tényektől folyamatosan távoznak a riporterek, munkatársak, ennek ellenére a helyzetet rendben levőnek értékelte.

8. Rogán-Gaál Cecília

Rogán Antal propagandaminiszter felesége üzletasszonyként igyekszik magát definiálni, mégis könnyebb megtudni azt, hogy éppen milyen márkájú ruhát vett, mint azt, hogy Nakama & Partners Kft. nevű cége tulajdonképpen mivel foglalkozik.

Üzletasszonyi minőségében szépségversenyeket is szervez, zenei menedzserként is dolgozni fog, ám a cégnek nincsen sem honlapja, sem Facebook-profilja, az érdemi működést 2016 májusában kezdte, a vállalkozásnak mégis sikerült 51 millió forintos árbevételre szert tennie, 7,7 millió forintos adózott nyereséget elérnie.

9. Vajna Tímea

vajna timi
Kép forrása: YouTube

Vajna Tímea magas rangú politikai szereplők feleségeként került be a köztudatba. Ma már üzletasszonyként törekszik az önállóságra. Büszkén vállalja fényűző életét.

Nyilvánosságra hozta, hogy amerikai állampolgárságra pályázik, gyakran posztol magáról lenge öltözetben, egzotikus helyszíneken készült fotókat. Visszafogott viszont, amikor cégügyeiről kérdezik.

DIVATIKON – Vajna Timea – „Andy ki szokta kérni a véleményem”

 

Az Átlátszónak sajtósa azt üzente, hogy Timi egyáltalán nem nyilatkozok ilyen kérdésekről. Az Arany János utcai fánkozó megnyitása ugyan nagy viszhangot kapott a TV2-ben, ennek ellenére a hely veszteséges lett és megbukott a Miss Universe Hungary szépségverseny megrendezésén is.

Férje révén statisztákat közvetít nagy produkciókhoz és maga is kap szerepeket, például a Pappa pia című musicalben.

10. Sarka Kata

Hajdú Péter válófélben lévő felesége, Sarka Kata. A Nakama & Partners Kft-ben Rogán Cecília üzlettársa, a TV2 csoport csatornáján a FEM3-on bemutatkozott műsorvezetőként is, szintén Rogánnéval együtt vágnak bele a zenei menedzselés rejtelmeibe, megrendezte a Magyarország Szép versenyt.

sarka kata
Kép forrása: YouTube

Mindeközben Hajdú Péternek távoznia kellett a TV2-től. Szétköltözésük után Vajna bérelt lakásába pakol át.

Új párja Sarka Kata számára luxus életszínvonalat biztosít. A Story Magazin arról írt, hogy magángéppel repültek az Egyesült Államokba, ahol ötcsillagos körülmények között egy teljes hetet töltöttek el, ami több tízmillió forintba kerülhetett.

 

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!