Lerántjuk a leplet a felcsúti fociról: ha meglátod, mibe öntik a milliárdokat, neked is hányingered lesz

Fotó: Népszava

Senki se gondolja, hogy a Puskás Akadémia NB I.-es csapata a felcsúti szuperkomplexumban nevelkedett. A hétvégi bajnokin (Debrecen-Puskás 3-0) egyetlen olyan játékos volt, Spandler Csaba, aki körülbelül saját nevelésű játékosnak tekinthető. Ő Kincsesbányáról indult, és Székesfehérvár érintésével került Felcsútra, ahonnan kölcsönadták, most meg itt van a keretben. Debrecenben például rettentő tehetségesen koptatta a kispadot. Tizennyolc játékosból egy, aki felcsútinak tekinthető, mondom: körülbelül. A többiek össze-vissza vásárolt focisták, jó néhány külföldivel megerősítve.

Az akadémisták legjobbjainak így az NB III. Nyugati csoportjában juthat hely, ahol a Puskás Akadémia II. nem nagyon vitézkedik: a 7. forduló után a 7. helyen állnak. Most például a Csepeltől kaptak ki. Az egykor szebb napokat is látott négyszeres bajnok 2-1-re verte vasárnap a Puskást, amelynek egyetlen gólját Szakály Péter szerezte. Az a Szakály Péter, aki 31 éves, és idén igazolt Felcsútra. Azt írtam, hogy az akadémisták legjobbjainak, és ez így is van, mert az NB III.-as csapat jó része szintén nem saját nevelésű, hanem fiatalon ugyan, de csak nemrégiben megszerzett játékos.

Nos, ennyit ér az a Puskás Akadémia, amely a 2016/17-es szezonban, amikor feljutott a legfelső osztályba, 2,5 milliárd forintból gazdálkodott, s csak a TAO-ból nyert támogatásuk a mai napig 13,9 milliárdra rúg. Most, az NB I.-ben talán még több is jut. Érdemes megemlíteni, hogy a felcsúti hiper-szuper akadémia összevásárolt csapatának jórészt szintén összevásárolt második csapatát az a Csepel győzte le, amelynek éves költségvetése mindössze 40 millió forint.

Nos, ennyit ér az a híres utánpótlás-akadémia Orbán Viktor háza mellett.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!