Ferenc pápa kemény üzenetet küldött Európának – Orbán a fejét veri a falba

Az Európában tapasztalható intolerancia, diszkrimináció és idegengyűlölet miatt fejezte ki aggodalmát Ferenc pápa, aki pénteken hangsúlyozta, hogy az egyházakban és a katolikus közösségekben is érzékelhető egyfajta „mély zavar” a menedékkérőkkel szemben.

Ferenc pápa a Vatikánban fogadta az európai püspöki konferenciák migrációs felelőseit, akikhez beszédet intézett, és ebben a beszédében kifejtette, hogy Európa számos részén az intolerancia, a diszkrimináció és az idegengyűlölet jelei tapasztalhatóak, ezen érzéseket a különböző, az idegen iránti bizalmatlanság és félelem okozza.

Ferenc pápát jobban aggasztja, hogy Európában a katolikus közösségek sem mentesek ettől a védekező és elutasító reakciótól és azt a kulturális és vallási identitás megőrzésének erkölcsi kötelességével indokolják. Megjegyezte, hogy az egyház a misszionáriusok „migrációjának” köszönhetően terjedt el az összes kontinensen, attól a meggyőződéstől vezérelve, hogy a kereszténység egyetemes üzenete mindenkihez szól, a korlátok és falak lebontására bizalommal teli nyitást javasolt a pápa.

Ferenc pápa szerint a ma zajló tömeges és összetett migráció elvezet a korábbi migrációs politikák válságához és hatástalanná teszi a nemzetközi konvenciók biztosította védelmet is. A pápa azt mondta, hogy az egyház hű akar maradni missziójához, a legszegényebbek és magukra hagyottak szolgálatával és közéjük tartoznak a migránsok, a menedékkérők is. Ferenc pápa úgy véli, az európai egyházak számára lehetőséget kínál a migránsok érkezése egy új misszionárius front megnyitására, azért, hogy a gyakorlatban is tanúsítsák a hitüket, a keresztény szeretet és könyörületességet és a többi vallás iránti tiszteletet az ökumenikus párbeszéd jegyében.

Az európai egyházak részéről ennek ellenére mégis valamiféle mély zavart érez a menedékkérők tömeges érkezésével szemben. Ezt a magatartást a pápa szerint részben a jelenlegi helyzet igazolja, hiszen a társadalmakon mély sebeket ejtett a gazdasági válság és a migráció mérete és etnikai összetétele is súlyosbítja a helyzetet ugyanúgy mint a befogadásra felkészületlen és alkalmatlan nemzeti és európai politika.

Ferenc pápa szorgalmazta a törvényes és biztonságos migrációs útvonalak bővítését. Az érkezők méltóságteljes elhelyezését. Alapvető szolgáltatásokban való részesítésüket. Kiemelte azt is, hogy a migránsokat indulás előtt tájékoztatni kell, hogy tisztában legyenek az alapvető jogaikkal.

„Ferenc pápa bejelentette, hogy az átfogó emberi fejlődés szolgálatára felállított vatikáni hivatal 20 akciópontot dolgozott ki, amelyeket a püspöki karok „jó gyakorlatként” használhatnak fel pásztori szolgálatukban, hogy kézzelfogható választ tudjanak adni a migránsok és menedékkérők igényeire. A püspöki karok migrációs vezetői szombaton felkeresik a jezsuita rend működtette Astalli római menedékkérő-központot, ahova Ferenc pápa már többször ellátogatott.” – írja a privatbankar.hu 

Orbán Viktor és a többi nagyon jobboldali nagyon magyar, nagyon keresztény jobboldaliak vajon mit gondolnak, hogy már a Pápát is Soros György irányítja? Alig várom, hogy megjelenjen egy jobboldali nyilatkozat arról, hogy a Pápa is Soros György befolyása alatt.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!