Újabb tömegek kerülnek életveszélybe a kormány miatt – mindenkit érint, aki családi házban lakik

Fotó: Népszava

Arról van szó ugyanis, hogy a kormány – egészen pontosan Pintér Sándor belügyminiszter – át akarja verni a parlamenten (haha, kell-e nagyon verni a kormány bármely javaslatát?), hogy a jövőben ne legyen kötelező a családi házak kéményellenőrzése.

Mármost, ha nem kötelező, akkor viszont fizetős lesz. Ha fizetni kell érte, akkor korántsem biztos, hogy mindenki megengedheti majd magának. Márpedig a rosszul működő kéménybe nem túl nehéz belehalni. Esetenként családostul, kutyástul, macskástul.

A Kéményseprők Országos Szakszervezete ezzel kapcsolatban közleményt is adott ki, amelyben kilátásba helyezik a belügyminiszter lemondatását is. Ebben nem hiszünk, abban viszont igen, hogy a kormánynak nincs joga veszélybe sodorni senkit, nemhogy százezreket.

A közleményt az alábbiakban teljes terjedelmében közöljük:

Selyemzsinórt küldött a BM a társadalomnak?!

A tegnapi napon a belügyminiszter benyújtotta, többek között a kéményseprő-ipari tevékenységről szóló 2015. évi CCXI. törvény újabb módosítását is tartalmazó törvényjavaslatát, mely értelmében az egylakásos ingatlanok – családi házak – esetében a kéményseprő-ipari sormunka megszűnne és kizárólag az épület tulajdonosán múlna, hogy igénybe veszi e a kéményellenőrzést, mivel annak megrendelése nem lenne kötelező. A módosító javaslat részletes indoklásában az szerepel, hogy az ingatlanhasználóknak ugyan nagymértékben növekszik a felelőssége ezáltal, de a kötelező kéményellenőrzések nagymértékű adminisztrációs és időbeli terhei ezáltal csökkennek.

A kormánypárti frakcióvezető korábbi hasonlatával élve, míg Lázár János az altató orvos, Kósa Lajos pedig a sebész, ebben a Vészhelyzetben a patológus szerepét úgy tűnik Pintér Sándornak osztották ki.

Ez meglátásunk szerint nem más, mint egy beismerő vallomás a tárca részéről, hogy képtelenek ellátni a lakosság kéményellenőrzését és biztosítani magyar családok százezreinek a biztonságát., a felelősségvállalás helyett pedig fonetikai trükköket alkalmazva varrják a gombot a kabáthoz.

Azonnali választ várunk a belügyminisztertől, hogy mi indokolta ezt a döntést, amennyiben pedig nem hajlandók ezen javaslatukat visszavonni, úgy távozásra szólítjuk fel!

Kéményseprők Országos Szakszervezete

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!