Minden nő ismeri: Elhunyt a világ leggazdagabb asszonya – 40 milliárd dollár maradt utána

Liliane Bettencourt csütörtökre virradó éjjel párizsi otthonában halt meg. ”Október 21-én lett volna 95 éves. Anyám békében ment el” – írta közleményében a milliárdos lánya.

Liliane Bettencourt 1922. október 21-én született Párizsban. Zongorista anyját ötéves korában elvesztette, és 10 évvel később már az apja, Eugene Schueller által alapított L’Oréalnál volt gyakorlaton, akitől halála után megörökölte a kozmetikai vállalkozást.

Közel 40 milliárd dollár értékűre becsült vagyonával a Forbes idei összesítésében a világ leggazdagabb asszonyaként és a 14. legvagyonosabb embereként szerepelt.

Az Alzheimer-kórban szenvedő nő 2011-ben lánya kérésére gyámság alá került, kilépett a L’Oréal igazgatótanácsából és teljesen visszavonult a nyilvános szereplésektől. A döntés következményeként Franciaország egyik legnagyobb vagyonát – benne azt a 33 százalékos részesedést is, amely vétójogot biztosít a kozmetikai óriás igazgatótanácsában – a milliárdos lánya, Francoise Bettencourt-Meyers és az ő két gyermeke kezeli.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!