Lefejezés a kormányoldalon: távozik az Orbán-propaganda egyik legnagyobb alakja

forrás: origo.hu

A hírhamisításról és demagóg orbánista cikkeiről elhíresült Origo-tól távozik György Bence tartalomigazgató. Mindezt közleményben tudatta Wawe Media Group Zrt.

György Bence hajdanán igazi újságíró volt, köze nem volt a minden alapot nélkülöző hazudozásnak, a megszólalók nélküli uszító cikkek publikálásához. Nagyjából másfél évvel ezelőtt került tartalomigazgatóként az Origo-hoz. Megbízatása a mai nappal közös megegyezéssel ért véget, utódja az eddigi hírfőszerkesztő Gábor László lesz.

Gábor személye garancia a Matolcsy érdekeltségbe tartozó „kormányoldal” számára, hogy a jövőben is uszító jobboldali propagandát láthatunk majd az egykoron szebb napokat látott hírportál hasábjain.

Arról nincs információ, hogy a kormányoldali lefejezés vajon miért történt, de megszokhattuk már, hogy az Orbánpárti média szereplői gyakran vándorolnak a közszolgálatból a Vajna-piacra, és arra is volt példa, hogy egy-egy újságíró már gyomorral nem bírta az erőszakos, minden mondatra kiterjedő propagandát, amit meg kellett írnia, hogy megkapja a fizetését.

Akárhogy is történt, ebből is világosan látszik, hogy a gyűlöleten és a manipuláción alapuló gépezet nem olyan szilárd, mint azt a fideszesek gondolják.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!