Kérdéseket tettek fel Kósának, aki olyan válaszokat adott, hogy Hofi Géza leborulna előtte

Fotó: Népszava

Kósa Lajost a parlamenti bizottsági meghallgatáson arról kérdezték, hogy mivel is foglalkozik majd a Modern Városok Programért felelős tárca nélküli miniszterként.

Nem tudott választ adni. Megkérdezték tőle, hogy azt a 3400 milliárd forintot, aminek a felhasználását ő felügyeli miért nem inkább oktatás fejlesztésére fordítják, azt a választ adta, hogy ő nem oktatási miniszterjelölt.

Amikor azt kérdezték tőle, hogy miért nem az egészségügyi fejlesztésre fordítanak több pénzt azt válaszolta, hogy ő nem fog felelni az egészségügyért sem.

A kormánynak jelenleg Orbán Viktor miniszterelnökön kívül 12 tagja van, Kósa a 13. lesz.

Kósa Lajos lesz a Modern Városok Programért felelős tárca nélküli miniszter, előtte Süli János csatlakozott a kormányhoz, aki a paksi beruházásért felelős tárca nélkül miniszter lesz, előtte pedig Rogán Antal, aki Lázár Jánostól, a Miniszterelnökséget vezető minisztertől vett át feladatokat, főként a propaganda irányítását.

„Ami/aki nincs a kormányban:

  • oktatási miniszter, hiszen Kósa Lajos nem az lett
  • egészségügyi miniszter, ami szintén nem lett Kósa Lajos.
  • bár nem volt róla szó, de kulturális miniszter sem lett Kósa Lajos.

Ezeket a területek továbbra is államtitkári szinten látja elégségesnek képviselni Orbán Viktor. Onnan nem könnyű kitűnni, államtitkárból összesen 57 van, hát például a Miniszterelnöki Programirodát vezető államtitkár vagy az élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár is azon a polcon van, ahol az egészségügy, oktatás és kultúra is található.

És Kósa Lajos kinevezésével maradt az a hagyomány is, hogy továbbra sincs nő a 14 kormánytag között.” – írja a 444.hu.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!