Bemutatjuk a diáklányt, akire büszke lehet a nemzet – el merte küldeni a búsba a fejeseket

Forrás: Facebook - Finszter Emőke

Valaki ébressze fel az odafent alvó embereket, mert rémálmuk van, ami velünk történik – írja Facebook-oldalán egy középiskolás lány az Oktatási Hivatalnak címzett posztjában.

Mert vidéki diáknak lenni valóban nem egyszerű, nem mintha a fővárosban sokkal könnyebb lenne a helyzet. A gyerekek joggal érzik robotnak magukat, hogy Emőke szavával éljek. Robotnak, aki 5-6 óra alvás után bemegy az iskolába, 8 órát ott van, aztán hazautazik, már majdnem este van, de még tanulnia kell, és a világon semmire nincs ideje, amitől gyerek lehetne.

Egy dologban biztos vagyok, az én gyerekeim messziről el fogják kerülni a magyar oktatást! Az én gyermekeim tanulni fognak, tanulni fognak embernek lenni, őszintének, szeretetteljesnek és BOLDOGNAK! Az én gyermekem, ha hazaér majd az iskolából, legkésőbb fél 2-kor, akkor játszani fog, majd az összes tantárgyra összesen tanulunk másfél órát, majd játszhat vagy pihenhet megint! Az én gyermekem olyan országban fog felnőtté válni, ahol megtanul BOLDOG lenni és lesz gyerekkora!

Ehhez már csak annyit tudunk hozzáfűzni, hogy lám, nem csupán a jobb megélhetésért akarnak elmenni innen a fiatalok. Emőke teljes bejegyzését itt lehet elolvasni:

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!