Miközben Lehel kürtjét fújták a Hősök terén a olyasmi történt a parkolóban, ami lefesti egész Magyarországot

A Nemzeti Vágta döntőjét Lehel kürtjének megfújása indítja, amit a jászberényi Jász Múzeumban őriznek, de az eseményre a helyszínre szállítják. Korábban beszámoltunk arról, hogy „Tíz éve a vágta alapítói mertek nagyot álmodni, a lovaglás, a lovak és a hagyományőrzés szeretetét akarták megosztani mindenkivel” – ezekkel a szavakkal nyitotta meg a hétvégi eseményt a vágta főkapitánya.

Ehhez képest Budapest Főváros Önkormányzata a Dózsa György út szélén lévő legnagyobb ingyenes parkolási területet a Ligetet határoló 56-osok tere cím alatt lévő nagyparkolót hirtelen fizető övezetté alakította, ami a többi Budapesti parkolási társaságtól eltérően, hétvégén, tehát szombaton és vasárnap is fizetős lett.

A köztudattal összhangban a Budapest.com információs oldalon az alábbiakat olvashatjuk az ingyenes parkolással kapcsolatban: „A fővárosban hétfőtől péntekig 8-18 óra között kell parkolási díjat fizetni. Szombaton, vasárnap és ünnepnapokon a parkolás díjmentes. Ez alól kivétel a IX. kerületi Csarnok tér (parkolóház), ahol minden nap 7-22 óráig kell fizetni, illetve a Citadella, ahol mindig díjköteles a parkolás.”

A 80 milliós közpénz ráfordítás ellenére nem sikerült a műjégpálya csónakázó tó részét lakhatóvá tenni, ezért a Vágta résztvevőinek és vendégeinek sokkal kissebb parkoló állt a rendelkezésére. Például a lovasoknak fenntartott parkolóra Vasárnap reggel már kikerült a megtelt tábla, ezért a Vágtára idesereglett vendégeknek, közöttük nagy számban külhoni magyaroknak és családtagjainak és a vágtára kíváncsi vidéki embereknek és családtagjainak vagy esetleg Budáról autóval idelátogató vagy más kerületekből idelátogató Budapestieknek egy meglepetés mikuláscsomaggal kedveskedett Budapest Főváros Önkormányzata.

A parkolási díj célja az elsősorban az autók távoltartása bizonyos területekről, másodsorban bevétel a parkoló társaságoknak, önkormányzatnak.

A közmédia közszolgálatiság szellemétől eltérően nem az ilyen fontos információkat szajkózza, hanem csak a kormány propaganda által előírtaknak megfelelően a migránsokkal riogat, ezért bármelyik Budapestitől, ha vasárnap megkérdezik, hogy kell-e parkoló díjat fizetni, kapásból rávágja: hétvégén ingyenes.

Nagyon jó példa a Vágta vendégeinek megbírságolása arra, hogy egy gátlástalan Fideszes önkormányzat, egy öncélú mutyi érdekében, egy kiemelkedő Nemzeti rendezvényen, ahol a városok összetartozását és a külhoni magyarokkal való összetartozásunkat kellene ünnepelni, elrontják a hangulatot egy négyezer forintos bírsággal, akadt olyan eset is, ahol egyszerre három mikuláscsomaggal köszönte meg Budapest város önkormányzata az összetartozásunk ünnepén történő megjelenést.

Tarlós Istvánnak és a Fidesz vezető politikusainak erről kellene beszélniük, nem pedig az egyes szórakozóhelyek identitásáról, mint ahogyan azt tették a Holland nagykövet sajtótájékoztatójával kapcsolatban.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!