Le fogsz hidalni: megmondjuk, valójában mekkorák Mészáros Lőrinc földbirtokai

Fotó: MTI

Tudvalevő, hogy Mészáros Lőrinc, aki saját bevallása szerint nem Orbán Viktor miniszterelnök strómanja, hanem egy minden téren – sajtó, mezőgazdaság, sport, és a jó ég tudja mi még – szupertehetséges gázszerelő termőföldvagyona ma már több mint 5000 hektár. Ez így elég értelmezhetetlen szám, megpróbáljuk hát szemléltetni. 5000 hektár az 50 négyzetkilométer. Magyarország területe 93.030 négyzetkilométer, tehát egy egyszerű osztás után máris közölhetjük az első megdöbbentő eredményt: a felcsúti haver hazánk 1860-ad része felett rendelkezik.

Na jó, ez még nem elég szemléletes. Tehát 50 négyzetkilométer az nagyjából akkora, mint fél Salgótarján vagy mint Budapest nyolc legkisebb kerülete összesen. Meg kell jegyeznünk, hogy a fővárosban mindössze egy kerület van, a XVII., amelynek területe meghaladja Mészáros termőföldjeiét. Sőt, hogy messzebb is tekintsünk, például Bermuda a maga 54 négyzetkilométerével éppen csak nagyobb a derék iparos birtokainál.

Természetesen nem állítjuk, hogy nem jogszerűen jutott hozzájuk, így azt sem, hogy nem becsületes úton. Csak éppen nem értjük, hogy miért éppen a miniszterelnök barátja lett pár év alatt nagybirtokos, és miért nem mondjuk Kovács Ernő, a szintén becsületes, naponta 14-16 órát melózó gázszerelő abból a Ferencvárosból, amely négyszer fér el Mészáros Lőrinc földbirtokain.

A szocik egyébként ma elég szemléletes videót tettek közzé Mészáros vagyonáról, alább mi is megmutatjuk. Érdemes bekapcsolni a hangot is, aláfestésként a Videoton szurkolói énekelnek a kitűnő gázszerelőnek.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!