Banános zabsüti

“Egészséges alapanyagokból gyorsan finomat” akár lehetne ez is a mottója ennek a remekműnek, de én csúnyán elrontottam azzal a lila színű tehén által jelzett márkájú tejcsokival a tetején. Bár nem vagyok egy nagy sütimágus, de ez a recept abszolút megnyert magának, és biztosan ki fogom próbálni máskor is talán más hozzávalókkal. Mert, hogy igazából az, hogy az alapmasszán kívül mit pakol bele az ember, mindenkinek saját ízlésvilágára van bízva, és én az a fajta vagyok, aki szereti az efféle alkotói szabadságot a konyhában. – írja a Non Plus Ultra Gasztróbloggere.

Hozzávalók:

30 dkg zabpehely

15 dkg pörkölt sótlan mogyoró

2 db tojás

3 db érett banán

3 dl tej

3 ek méz

2 tk fahéj

1 ek rum

1 zacskó vaníliás cukor

1 ek sütőpor

2 ek vaj

1 citrom reszelt héja

1 csipet só

Az elkészítése pofonegyszerű: a hozzávalókat egy nagy műanyag lábosba öntjük a tej és a tojás kivételével. A mogyorót és a zabpelyhet egy kávédaráló segítségével előtte durvára törjük, a banánból pedig 2 darabot egy villával szétnyomkodunk. A tojásokat egy másik tálba helyezzük és felverjük őket habverőt használva – ehhez a lépéshez egy kanál cukrot érdemes adagolni – , majd szépen lassan hozzáadjuk a tejet is. Aztán mehet ez is a tésztaalaphoz. Ha kész, akkor egy fakanál segítségével alaposan összekeverjük. Egy sütésre alkalmas tepsit kivajazunk, beleöntjük a masszát, a tetejére a maradék banánból szelt karikákat teszünk, esetleg ét- vagy tejcsokit darabolunk. Kb. 170-175 fokon 30 percig sütjük.

További receptek ITT.


Ossza meg ezt a cikket és kövessen minket facebookon, nekünk ezzel segíthet.


Tisztelettel köszönjük!
A PestiBulvár csapata

Hozzászólás