Szingapúri Nagydíj: Nincs büntetés a kétes rajtbaleset miatt

A háromszoros világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája nyerte vasárnap a Forma-1-es Szingapúri Nagydíjat, ezzel 28 pontra növelte az előnyét az összetettben a négyszeres vb-győztes Sebastian Vettellel, a Ferrari német versenyzőjével szemben.

A 32 éves Hamiltonnak ez volt az idei hetedik, s pályafutása 60. futamgyőzelme. Vettel egy baleset miatt már az első körben feladni kényszerült a versenyt.

A bizonyítékok megvizsgálása és a versenyzők meghallgatása után az FIA úgy határozott, nem bünteti meg a Szingapúri Nagydíj rajtbalesetének résztvevőit.

A szövetség a rajtnál egymásnak ütköző mindhárom versenyzőt beidézte a vasárnapi futam után. A pole pozícióból rajtoló Sebastian Vettel gyengébb rajtját követően úgy próbálta meg védeni pozícióját, hogy agresszíven Max Verstappen felé húzta a kormányt.

A hollandot eközben Kimi Räikkönen előzte meg a másik irányból, a két vörös autó összezárt, és a trió egymásnak ütközött.

Az Emanuele Pirróval kiegészült versenybíróság a meghallgatás során úgy döntött, nincs szükség büntetésre, versenybaleset történt.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!