Az „őszi zavargások” a nagy elterelő hadművelet: iszonyat balhé van kibontakozóban a Fidesz körül

Fotó: Móricz-Sabján Simon / Népszabadság

Farkas Sándor az ügyészség szerint nem követett el bűncselekményt, amiért ekkora összeget egyszerűen nem tüntetett fel a dokumentumban.

A fideszes országgyűlési képviselőről februárban írta meg a Direkt36, hogy a cégének 2012 óta juttatott összesen több mint 2,5 milliárd forintos mezőgazdasági támogatásból csak 925,5 milliót tüntetett fel a parlamenti bevallásaiban. De kihagyott belőlük két olyan céget is, amiben tulajdonrésze volt.

A kormánybiztosként a Mezőhegyesi Ménesbirtokot is irányító képviselő ellen a cikk nyomán feljelentést tett Tényi István, aki szerint Farkas költségvetési csalást követett el, illetve hamis magánokiratokat nyújtott be. A 444 most azt írja, Tényi megkapta az értesítést arról, hogy megszüntették az ügyben indított nyomozást, mert a Központi Nyomozó Főügyészség szerint nem történt bűncselekmény.

Az indoklás szerint azzal, hogy valótlan összegeket tüntetett fel a vagyonnyilatkozatában, Farkas Sándor nem követett el költségvetési csalást, hiszen nem okozott vagyoni hátrányt sem a magyar költségvetés alrendszereinek, sem az Európai Unió pénzalapjainak.

írja a hvg.hu

Gondoljunk bele, hogy mi történne ha egy ellenzéki képviselő felejtene el 1,5 mrd forintot hagyna ki a vagyonnyilatkozatából:

  • Németh Szilárd kiállna és elmondaná, hogy valószínűleg Soros pénzről van szó. Amit azért kapott a képviselő, hogy migránsokat hozzon be a hazánkba.
  • TV2, Ripost, Origo, Lokál és a többi propaganda lap már másnap címlapon hozná ahogy a képviselőt vezető száron citálják körbe.
  • Bayer Zsolt és Bencsik András minimum, hogy békemenet szervezne, hogy a Soros pénztől megvédje a nemzetet.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!