Középiskolások egy csoportja nem tűr tovább: Balog minisztériumhoz vonultak és kemény véleményeket fogalmaztak meg + videó

forrás: diakparlament.hu

A demonstrálók a CEU épületétől az Emberi Erőforrások Minisztériumához vonultak, ahol cipősdobozokból építettek falat az épület bejárata elé. A dobozokra az oktatáspolitikával kapcsolatos javaslataikat írtak. Az akció szervezői a legsúlyosabb problémák közül: a gimnazisták túlterheltségét és a szakképzés átalakítását emelték ki.

„A Független Diákparlament több éve végez komoly szakmai tevékenységet. Ebben az évben több mint száz képviselő nyolcvan javaslatot fogalmazott meg azért, hogy egy jobb, modernebb, demokratikusabb oktatási rendszerben tanulhassunk. Azonban ezeket a javaslatokat nemhogy nem fogadták, nem is válaszoltak a javaslatokra. Nem igazán tudtunk emiatt valódi érdekképviseletet megvalósítani, hisz a döntéshozók nem reagáltak érdemben. Ez egy nagyon súlyos demokráciadeficitet eredményez, hiszen a jövendőbeli választópolgárok – akik most gimnazisták – azt látják, hogy a mindenkori kormányzat nem veszi figyelembe a véleményüket” – mondta el Békés Gáspár, a Független Diákparlament kommunikációs koordinátora.

hirtv.hu

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!