5+1 idézet, ami hihetetlen, de Orbán Viktortól származik

Forrás: Népszava

Annyi mindent mondott már a miniszterelnök, amit hívei hajlamosak elfelejteni. Volt, ami akkor hangzott el, amikor még liberális volt, vagy éppen ellenzéki. És – bár ez az alábbi gyűjteménybe már bele sem került – azt hazudta, hogy soha nem hazudott. De ha nincs hazugság, akkor mi van? Lássuk…

1. Önkritika

Nem azért dolgozott-e az elmúlt nyolc évben a társadalom, hogy soha többé ne legyen olyan kormányfője Magyarországnak, aki nyugodtan kijelentheti: rajta kívül nincs más alternatíva. Aki ezt állítja, az nem kormányozni, hanem uralkodni akar.

  1. Elfeledett ígéret

Ha a választásokon csak pártok indulhatnak – amit helytelenítenék -, akkor kényszerűségből talán létre fogunk hozni egy választási pártot, amit azonban a választások után sürgősen feloszlatunk.

  1. Beismerés

A hozzám legközelebb állók, Kövér László és Fodor Gábor velem együtt egyfajta szociálliberális meggyőződésűek.

  1. Jövőkép

Bár a pénznek nincs szaga és színe, gazdájának azonban van. A sok pénz legyőzte az igazságot.

  1. Bevált jóslat

Az ország nyakig úszik az adósságban, a költségvetés romokban, a gazdák kivéreztetve, a munkanélküliség nő, a magyar vállalkozók pedig alárendeltek a saját hazájukban, a felvett kölcsönök, száz és ezer milliárdok pedig eltűntek.

+1. Amihez nem kell kommentár

Senki sem lépheti át a saját árnyékát. Ha egy politikus nem tartja magát korábban kimondott gondolataihoz, s mindig csak a pillanatnyi népszerűségre gondol, eltávolodik egykori önmagától, akkor előbb-utóbb erkölcsileg megsemmisül, kiürül, és zörögni kezd, mint a mákgubó ősszel, ha fújja a szél.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!