Jönnek az önkívületi állapotban vicsorgó fideszesek: minden idők legnagyobb sorosozása közeleg

2017.09.14. 8:00

Velencén a FIDESZ-KDNP kihelyezett frakcióülésén Orbán Viktor helyzetértékelő beszédével megindítja a Fidesz 2018-as választási kampányát. A kvótaügyben mindenképpen állást fognak foglalni a kormánypártok, a nagy kérdés az, hogy a CEU-ról lesz-e döntés. Az egyetem sorsa most a teljhatalommal rendelkező elnök, Orbán Viktor kezében van.

A velencei Resort & Spa Hotel konferenciatermében tegnap délután bedurrantotta a kampányt a Fidesz. A nyitó beszédet Orbán Viktor – ki más – tartotta, az Atv információi szerint az elhangzottakkal, valamint a személyi változásokkal kapcsolatban ma délelőtt tájékoztatják a nagyérdeműt.

Az egyetembezárás-ügy folytatódik, ugyanis a CEU azt szeretné, ha az amerikai kampusz létrehozásának határidejét év végéig kitolná a kormány. A Figyelő.hu információja szerint Balog Zoltán emberminiszter az előadója „a Magyarország Kormánya és Maryland Állam között a felsőoktatás területén történő együttműködésről szóló Megállapodás kihirdetéséről” szóló törvényjavaslatnak – amit már a parlament elé terjesztettek.

A javaslat úgy fogalmaz: „az ellenzék által CEU-törvénynek elnevezett dokumentum föderatív állam – ilyen az Egyesült Államok is – esetében úgy rendelkezik, hogy amennyiben a nemzetközi szerződés kötelező hatályának elismerésére nem a központi kormányzat jogosult, annak központi kormányzatával létrejött előzetes megállapodás szükséges. Figyelemmel arra, hogy ez a jogszabályi feltétel – az Amerikai Egyesült Államok tekintetében teljesült -, került sor Maryland Állammal a megállapodás aláírására”. – írja az atv.

Magyarul megvan az előzetes megállapodás az amerikai szövetségi kormánnyal.

Személyi változások ügyében nem meglepetés, hiszen már korábban tudni lehetett, hogy Kósa Lajos felfelé bukik a rendszerben és miniszter lesz, ráadásul a városfejlesztésekért felelős tárca fejeként egy jókora, 3400 milliárdos projektpénzen fog csücsülni. A frakcióvezetői székébe Gulyás Gergely ülhet át.

gulyas
Gulyás Gergely (kép: MTI)

A Fidesz-KDNP frakcióülésén a kormányzati Origó szerint Orbán bejelentette, hogy virtuálisan ismét nekimennek Sorosnak, mivel szerinte nincs fontosabb dolog ma Magyarországon, mint a Soros-terv elleni küzdelem.

Hogy a Soros-terv mit takar egészen pontosan, azt nem tudni, az viszont biztos, hogy az egészségügy és az oktatás helyzete, a bérfejlesztések, és a leszakadó régiókban élő milliók helyzete fontossági sorrendben e mögé a Soros-terves küzdelem mögé kell sorolódjon.

És most készüljön: Azért lesz nemzeti konzultáció az ügyben, mert Brüsszel még mindig azt akarja. Mit? Hát a Soros-terv végrehajtását Magyarországon!

Orbán Viktor azt mondta, “hogyha az emberek mellénk állnak, ha harmadszor is nyerünk, Brüsszel nem tud legyőzni minket, a Soros-terv elbukik.”

Készüljenek egy újabb sokmilliárdos konzultációra, plakátokra, levelekre, zaklatásokra. Indul a kampány emberek!

fideszvelence
Schmidt Mária milliárdos fideszes vállalkozó (MTI)
nemeth
Németh Szilárd Rezsibiztos és Fidesz-alelnök (MTI)

MTI Fotók: Máthé Zoltán / nyitókép: a fideszes sósavas bácsi

 

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!