Rendkívüli bejelentés: a Fidesz szóvivője megfenyegette a kormányközeli lapokat

Forrás: nol.hu

„A magyar kormány nem támadja és soha nem is fogja támadni a médiát vagy a sajtó szabadságát. Ugyanakkor fel kell lépnünk és fel is fogunk lépni a hamis hírek terjesztése, a közvélemény félrevezetése és az ellen, hogy korlátozzák az emberek valós információkhoz való hozzáférését” – írja a HVG, Kovács Zoltán angol nyelvű blogbejegyzésére hivatkozva.

Kovács Zoltán államtitkár az About Hungary-n közölt posztjában élesen bírálja azokat a médiákat, amelyek szerinte túllépnek szerepükön és politikacsináló szerepet vindikálnak maguknak.

Kovács Zoltán felidézi, hogy az FBI nyomozást indított az orosz tulajdonú Szputnyik ellen, hogy kiderítsék, valójában a Kreml propagandalapja-e, illetve Moszkva megsértette-e a külföldi ügynökök regisztrációs törvényét (FARA), majd hozzáteszi azt a félreérthetetlen, ám burkolt fenyegetést:

„a magyar kormány nem feltétlenül menne el odáig, mint az amerikai kormány, hogy kormányügynökséggel nyomozzon újságírók után”

Az szerinte valóban aggodalomra ad okot, ha egy média politikai szereplő akar lenni.

Ha tehát ez valóban gondot okoz a Fidesznek, politikatörténelmi pillanatot éltünk meg, ugyanis a kormány megfenyegette ezzel a Fidesz-propagandát közvetítő szócsöveket.

Reszkess, Origo, reszkess, Tények, reszkess Lokál, Ripost, Bors, Kisalföld és lassan mindenki, aki már a médiában ellátott feladata helyett politikai szereplő akar lenni.

Reméljük, így gondolta Kovács úr.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!