Már a jobboldalnak is sok volt a hírhamisítás, a Tények az életéért küzd

2017.09.13. 12:50

Olyan égető munkaerőhiány sújtja a kormánypárti országos csatornát a TV2-t, hogy erőforrás-importra szorulnak.

A 24.hu írta meg: Annyira kevés a hadra fogható emberük, hogy már magának Tóth Tamás Antalnak, Kökény-Szalai Vivien hírigazgató helyettesének kellett összeállítania egy riportot. A kapacitásgondok megoldódását a Bonum TV nevű katolikus csatornától érkező hírszerkesztőtől várják, de ő csak októbertől kezd, ezért a következő hetekben tovább is súlyosbodhatnak a kapacitásbeli problémák. A nézettségi adataik sem igazán adnak okot a derűre a csatornát tulajdonló kormánybiztos számára.

A katolikus csatornától próbálnak elcsábítani szakembereket, ami így azt is üzenheti: „akkora a baj, hogy már csak Istenben bíznak.”

A TV2 kormánypárti fordulata óta számos munkatárs hagyta el a csatornát. Amint Andy Vajna filmügyi kormánybiztos és kaszinókirály kerítésén belülre került a TV2-csoport, a húzónevek leléptek, majd őket követték az új szelekkel egyet nem értő műsor- és hírszerkesztők, híradósok, háttérmunkások, de voltak olyanok is, akiket kirúgtak.

Annyian és olyan gyorsan távoztak a csatornától, hogy őket pótolni nem lehetett, így a csatorna nézettsége zuhanni kezdett, de több probléma felmerült a műsorok minőségével kapcsolatban is.

A 24.hu információi szerint a katolikus Bonum TV hírszerkesztőjétől, Varga Attilától várja Kökény-Szalai a megváltást, igaz ő csak októbertől kezdi meg tevékenységét a csatornánál.

A Tények és úgy általában a csatorna dolgozói között általános a bizonytalanság a jövőt illetően, mindenki érzi, hogy rezeg a léc – a TV2 hivatalos kommunikációja ezzel szemben persze azt sugallja, hogy urai a helyzetnek, nincs itt semmi látnivaló.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!